lördag 9 december 2017

Gudinnan Meret - lucka 9

http://www.mysteries-in-
stone.co.uk/meret.htm
Nyckelord: Glädje, livslust, lekfullhet

Merets välsignelse: Må du vara lekfull och tillåta livslusten att strömma igenom dig

Att tillåta sig att bara slappna av och njuta av livet är inte helt lätt för många av oss. På en medveten nivå tror vi att det är just detta tillstånd vi söker, men när vi väl når fram till det märker vi att det kan vara svårt att ta för oss av livet utan smärtsamma konsekvenser.
Fundera över om detta är ett fenomen som du känner igen från ditt eget liv. Den moderna människan har en benägenhet att alltid vara i farten, alltid på väg mot nya mål, mot nya upplevelser. Men hur är det med balansen?

https://www.wikiwand.com/it/Meret_(divinit%C3%A0)
Tillåt dig själv att slappna av och att vara lekfull och tillåta livslusten att strömma igenom dig .
Ge dig själv ny kraft, och gör sådant som du älskar att göra. Du kommer att betrakta ditt liv med helt nya ögon om du tillåter dig själv att njuta fullt ut.
Vi har en tendens att sätta mycket stora och omfattande krav på oss själva. Detta leder till fysiska och känslomässiga  blockeringar och spänningar, vilket obönhörligen utövar påverkan på oss själva och och vår omgivning. Det är först när ditt sinne blir mer stilla som dessa kan upplösas.
Utmana föreställningen att livet måste innehålla dominerande inslag av fysiska och mentala plikter och ansvarstaganden. Att lära sig att njuta är för många en fantastisk lektion, vilken kommer att ge verklig energi och kraft.

http://www.lesphotosderobert.com/Egypte/AbydosE/RamsesII/chapelleG/Meret.htm
Texten är hämtad ur Isis hemlighet - Egyptisk visdom och magi (Niclas Thörn & Ulf Andersson 2006)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar