söndag 10 december 2017

Guden Bes - lucka 10

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bes
Nyckelord: Hem, skönhet

Bes välsignelse: Må du uppleva och omfamna allt det vackra och lättsamma i livet.

Mitt i det vi ser som hinder och svårigheter finns en lugn plats, opåverkad av alla begränsande omdömen. Denna plats, detta inre hem, finns inte utanför oss, utan inom oss. Den präglas av upphöjd frid och fullkomlig glädje. Utan den här platsen vore vi för evigt i avsaknad av hopp och möjligheter. Det vi vill uppleva kommer vi att uppleva.

Förväxla inte detta inre hem med ditt fysiska hem.
Det fysiska hemmet skänker skydd åt din fysiska kropp och det är givetvis inget fel i att ge detta hem stora mängder av din energi och uppmärksamhet. Var däremot vaksam på om ditt fysiska hem fungerar som ersättning på ditt inre andliga hem.

http://www.celticnz.org/images/VikingMeasures/Bes&Taranis.htm
Låt Bes leda dig igenom stormarna och låt de hårda vindarna bedarra och bege dig till den plats där alla lever i frid, sida vid sida, där blommorna slår ut varje dag och där träden ständigt bär frukt.. Det du söker finns här. Ingen annanstans kan det finnas. Upplev och ta emot allt det vackra och lättsamma i livet. Låt världens skönhet visa sig för dig. Dröj dig inte kvar i de hårda vindarna. Passera allt som stör och bege dig till en tidlös plats som skänker dig det du verkligen önskar.
https://www.nms.ac.uk/explore-our-collections/stories/world-cultures/ancient-
 egyptian-collection/ancient-egyptian-collection/box-of-amenhotep-ii/

Texten är hämtad ut Isis hemlighet - Egyptisk visdom och magi (Niclas Thörn & Ulf Andersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar