lördag 2 december 2017

Gudinnan Maat - Lucka 2

 Gudinnan Maat

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ma%27at

"Nyckelord: Rättvisa, kosmisk ordning, sanning
 Maats välsignelse: Må du förstå att vi alla är lika inför den gudomliga bedömningen

Livet är alltid rättvist, även om motsatsen många gånger upplevs vara mera sann och korrekt. När livet går emot oss kan vi lätt känna att vi inte förtjänar det som händer oss.
Det är helt sant - vi förtjänar naturligtvis inte de svårigheter som kommer i vår väg.
De svårigheter vi upplever är inte bestraffningar.
Livet är inte svart eller vitt och vår traditionella tolkning av en situation är inte heller det redskap som bäst lämpar sig för att utvärdera det som sker.
Samtidigt är tveklöst rättvisa och orättvisa begrepp som alltid funnits i det mänskliga sinnet. Det är till och med svårt att ens föreställa sig hur en värld utan dessa motsatser skulle se ut och hur vi skulle verka i den

fragment av den Egyptiska porten i Pushki
Vi kan be Maat hjälpa oss förstå att livet faktiskt är rättvist och att det varken finns några förövare eller offer. Vi står lika inför den gudomliga bedömningen, och sanningen är att vi är älskade och att Universum är absolut rättvis i sin bedömning av sina barn som lika mycket värda. Ingen är mer än den andra och heller inte mindre.

Detta är den kosmiska ordningens slutgiltiga bedömning av alla de barn som tror sig existera i en värld fylld av motsättningar och orättvisa. Vi ber Maat att berätta för oss om den kosmiska ordningen och att denna ordning faktiskt är den enda sanna ordningen.
 Genom att vägra någon annan bedömning av oss själva än den som Universum gör kan vi äntligen låta sanningen och rättvisan skölja över oss och befria oss från det som aldrig var och aldrig kommer att vara."

http://lundinorient.se/egyptens-historia/egyptens-gudar/maat/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ma%27at

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar