tisdag 5 december 2017

Guden Horus - Lucka 5

https://sv.wikipedia.org/wiki/Horus
Nyckelord: Passion, stark vilja, intelligent

Horus välsignelse: Må du våga ge dig själv tillåtelse att känna det du känner och önska det du vill

Att vilja något intensivt och att brinna för sina ideal och passioner är något som många av oss upplever. Ofta är vi mer benägna att hålla oss tillbaka istället för att låta den inre elden expandera och få full styrka . Oavsett om det gäller relationer eller omständigheter så kan vi ibland ha svårt att låta den inre lågan brinna starkt, Vi behöver inte leva ut de känslor som stormar inom oss men om vi inte ger dem tillåtelse att existera riskerar vi att krympa vår tillvaro och uppleva en alltmer begränsad existens. Vi behöver våga vara i kontakt med vår vilja och vår önskan för att harmoni ska kunna rädda våra liv.

https://se.dreamstime.com/fotografering-f%C3%B6r-bildbyr%C3%A5er-forntida-egyptisk-seti-f%C3%B6r-gudhorusisis-image13311981
 Vi kan be Horus hjälpa oss att förstå att vi inte behöver vara rädda för den passion som ibland stormar i våra kroppar. Det är fullt normalt att ha ett aktivt och starkt känsloregister.
Vi kan be Horus om att vi ska våga ge oss själva tillåtelse att känna det vi känner och önska det vi vill. För om vi inte tillåter oss att uppleva allt det som det innebär att vara människa kommer skuld och rädsla att bli ständiga följeslagare till oss.
Det är normalt att ha starka reaktioner och både positiva och negativa tankar om sig och andra människor. Vi behöver inte leva ut dem, och vi behöver inte hänge oss åt dem. Men vi behöver våga känna dem utan att fly undan eller förtränga dem.
Ett passionerat sinne är ett levande sinne.

https://se.dreamstime.com/arkivbild-egyptisk-gud-horus-p%C3%A5-papyruset-image39682662
texten är hämtad från Isis hemlighet- Egyptisk visdom och Magi (Niclas Thörn & Ulf Andersson 2006)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar