måndag 9 november 2009

Brist på aminosyror orsakar 90% av våra sjukdomar

Sjukdomar som orsakas av aminosyrabrist är; matsmältningsproblem, leverproblem, blodcirkulationsproblem som tex högt blodtryck, sjukdomar i immunsystemet, hormonproblem, stress, sömn och problem från nervsystemet, nedsatt muskelkraft, njurproblem och nedsatt sårläkningsförmåga!
I stort sätt alla av våra mest vanliga sjukdomstillstånd kan ha ett bristtillstånd som orsak! Varför då sätta in en hel massa syntetiska mediciner, om det kan hjälpa med att endast tillföra aminosyror?
De vanligaste aminosyrorna som används i behandlingssyfte är L-Arginin, L-Glutamin, N-asetyl Cystein, Glycin, Taurin, L-Lysin, L-Tyrosin, N-asetyl Carnitin, och de återfinns både i gruppen essentiella och icke essentiella aminosyror. Brist på icke essentiella aminosyror fås om man tex. håller en köttfattig diet, så där ligger vegetarianerna i riskzonen.
Kännedomen om aminosyrorna och dess betydelse för människokroppen är ingenting nytt, utan inom detta område finns mängder av forskningsresultat bla. av Dr Loius J Ignarro (som fick nobelpris 1998 för forskning om kväveoxid). I Näringsmedicinska Uppslagsboken av Peter Wilhelmsson 2006 hittas också mera information, bara för att nämna någon.
Misstänker du brist på aminosyror? Ta gärna kontakt om du har frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar