lördag 14 november 2009

Lök och Vicksalva -Snabbt bot mot flunssa

Hela senaste veckan har jag känt av lite annalkande förkylning, och echinaceaflaskan har varit i flitigt bruk! Igår morse kändes strupen ännu mer rostig, men än en gång gick det tillbaka under dagens lopp. Så igår kväll medan jag satt i allsköns ro i soffan framför tv´n, slog flunsan till med överraskande kraft, halsen brände, näsan brände och blev snabbt alltmer tilltäppt.
Jaha, vad gör jag nu? Tanken for genast till nästa veckas fulltecknade kalender... men så kom jag på ett tips som jag fått av en kund för någon vecka sen:
När man känner flunsan komma skalar man en gul lök och skär den i skivor, ångorna från löken andas man in (både näsa och ögon börjar rinna..) lökskivorna stoppar man sedan i strumporna som ska sitta på över natten. Jag gick som alltid direkt från tanke till handling. Förutom lökskivorna så smorde jag också in fotsulorna med gammaldags hederlig vick-salva. Jag kröp upp i soffan för att se slutet på tv-programmet, och döm om min förvåning; Näsan öppnade sig nästan omedelbart, bränningarna i hals och näsa avtog och jag kände mig allmänt vederkvickt!
Det var zonterapi när den är som enklast! och vem som helst kan utföra den på sig själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar