måndag 28 april 2014

MSM skydd mot fästingbett


MSM har många goda egenskaper som många säkert redan känner till om inte så finns en del information att hitta här eller här, och det är inget jag har tänkt gå närmare in på här och nu, var och en får läsa själv.
Däremot vill jag dela med mig  av den senaste veckans erfarenhet.
13 fästingar var den skörd vi gjorde vid genomgång av vår vita katt för en vecka tillbaka! Då tipsades jag av en bekant att de gett sina djur Ionosil (silver?) och MSM, och inte sett några fästingar på djuren detta år.

Värt ett försök med MSM tänkte jag, eftersom svavelångorna kanske eventuellt skulle kunna avskräcka fästingar?
Jag blandade 1msk MSM pulver till 100ml vatten i en sprayflaska, och detta har jag nu sprayat ner i pälsen varje kväll, och fästingarna har reducerats till 1-2 st/ dag. I går kväll glömde jag spraya kissemissen, och ikväll avlägsnade jag 8 st av den vita! Vår svarta katt har däremot varit helt fästingfri sen MSM sprayningen infördes.

Tillfällighet? Kanske, jag har ju bara testat 5-6 dagar, men testet fortsätter.

Väl värt att pröva för alla som vill undvika fästingangrepp på de kära djuren, och speciellt med tanke på alla de goda egenskaper som erhålls på köpet!

Kanske kan MSM också skydda oss människor mot ohyran?



Obeskrivbar Glädje!

Glädje, en förunderlig känsla!
En obeskrivbar lätthet i kroppen,
hjärtat sjunger, och förnöjsamt sjunger man med.
Hela ens väsen genomsyras av lycka!

 Arbetet går som en dans, och plötsligt har man räfsat ner gödseln i den blivande gräsmattan, utan att förstå varför man inte gjort det tidigare? Och har dessutom lite extra tid för att blogga innan dagens första klient anländer.

Det märkliga är att dessa glädjerus vanligtvis infinner sig efter att man fattat ett oövertänkt beslut!
Man får en fråga... Känner efter en sekund... Går på känslan...Och ger ett svar, och det slår aldrig fel.
Inga funderingar på om man har råd? möjlighet? eller vad andra ska tycka och tänka eller känna?
Man bara gör det för att det känns bra, för att man vill och för att man har förmågan att fatta ett beslut -här och nu - utan eftertanke...

Och då infinner sig detta glädjerus!

Och så berättar man för livskamraten... ser honom känna på känslan en sekund, och så kommer hans svar; Ja det tycker jag du ska göra, det mår du säkert bra av... Underbara karl!
Kanske upplever han enbart en lättnad över att slippa vara delaktig denna gång?  att få vila från mig ett par dagar, slippa tjat och gnat och bara få rå om sig själv? 
Och då blev det ju rätt för honom också :)

Nej, de beslut som fattas på känslan och inte förnuftet slår aldrig fel! Fyll du också ditt liv med lite glädje!

Jag har förresten börjat packa, snart flyttar jag ut i mitt sommargym på terrassen och gräsmattan. Låt det grönska! Och även om det skulle bli en dålig sommar, så spelar det egentligen inte så stor roll ;)
  
 

Njut av livet! 
Njut av förmågan att kunna fatta beslut, 
och framför allt av glädjen!
Gläds åt din förmåga att kunna fatta och genomföra beslut!
Det är inte alla som kan det.

tisdag 22 april 2014

Tänk så litet som behövs...

För att hjälpa och stödja en medmänniska i behov av hjälp.

Läste   DENNA NOTIS  i vasabladet och rördes till tårar över att det fortfarande finns goda medmänniskor i vår värld!

Egentligen behövs det en ganska liten uppoffring från oss för att hjälpa andra.
För en tid sen, då jag skulle behövt lite extra pengar, till det elektronmicroskop som förhoppningsvis ska bli mitt en gång, sa jag till maken;
Tänk om varje människa i Närpes gav mig en euro, då skulle jag få nästan 10000€ så där bara av sig själv... 1€ per person...

Tänk om vi alla, alltid, skulle ge en eller två euro eller varför inte 5€ till en människa vi vet drabbats av olägenheter av något slag, hur snabbt skulle det inte bli större summor!?

Det brukar ju som sagt heta, Många bäckar små blir snabbt till en stor å!

Jag vet inte om tiggeri är lagligt? Så den som insjuknar eller de anhöriga kanske inte kan gå runt med en sparbössa?

Men tänk om alla självmant skulle skulle ge en slant? Vilken skillnad det skulle kunde göra...

Bara en tanke :)

måndag 21 april 2014

Kuttrasju i vägdiket

Ett förskräckligt kuttrande denna påskannandags morgon.
 Men direkt jag hämtade kameran var dom väck,
 bara ringarna som spred sig på vattenytan blev kvar...


... och efter en stund låg ytan helt blank och speglande.


Snart dök dock de första spanande ögonen upp ovanför vattenytan...


... för att följas av fler...


...och fler...


.... och så var det fullt kuttrasju i diket igen! 
Snart är hela diket fullt med grodrom ;)


Vårkänslor - inte att ta miste på... ;) 
Och det är inte bara i diket det har kuttrats denna härliga vårdag,
Luften är full med kuttranden i olika stämmor.


fredag 18 april 2014

Har allt vi behöver...

...trots att vi kom hem 00.30 senaste natt.

Sent igår kväll kom jag på att det var skärtorsdag, eller närmare bestämt långfredag idag! och därmed är ju alla affärer stängda!
Efter att ha varit bort hemifrån några dygn så blir man ju lite fundersam...hm... vad har vi att äta i helgen?

Men det var helt lugnt, i kylskåpet fanns 1 burk sill, 2 liter gångbar mjölk, en förpackning ägg, ost och smör och tom 2 youghurt! I frysen hittade jag också förutom brödet en förpackning pyttipanna.

Med facit i hand har vi nu avnjutit en gourmet-middag bestående av nöt-pytt och stekta ägg. Tyvärr hade vi inga rödbetor, men det gick också bra med den hemgjorda gurksalladen och djävulssylten.

Memma fanns inte heller att tillgå, men smaken av den estniska "Saku tume" var i stort sett densamma som memman. Så lika glad för det är jag...


Och då nu ugnen engång var varm så passade jag på att grädda en plåt med "rutor" gjord på ägg, kokossocker, lite blandat mjöl, en gammal banan, och äpplen. Smakade helt bra det också, så är det någon som vill komma på en kopp kaffe ikväll? så blir de inte utslängda ;) utan välkomna bara!

I morgon har vi påsklördag, med öppna affärer och då tror jag faktiskt jag ska slå på stort och inhandla lite memma, påsken till ära. Så mycket mer lär det inte bli, eftersom jag noterade att det finns köttfärs i frysen också.

Hittade också dessa längst bak i skåpet, herr Lidl började ju ganska tidigt med sitt påskfirande

Så vad mer kan man behöva?


Fulltankad till kropp och själ


Floating Rest Flyttank        Nu har det varit semester!
Jag började min semester på fredagen med  floating i Yvonnes underbara tank. Så där helt lagom avslappnad efter att ha flutit omkring en timme i viktlöst tillstånd blev det dax för en timmes body relaxation på gymmet, där den alltid lika inspirerande Ingrida ännu en gång fick mig att utföra de mest otroliga sträckningar av kroppens muskler. Hem for jag därefter totalt avslappnad redo att påbörja veckoslutet, och med en nacke utan rörelsebegränsningar.


Lördagen fortsatte i egenvårdens tecken med två timmars qigong för att ytterligare utökas med tre timmar till på söndagen. Efter detta veckoslut kändes vardagens små bekymmer om möjligt ännu mindre ... så nu var jag redo för den verkliga semestern!


Tidig måndag morgon packade vi oss i bilen och styrde kosan mot huvudstaden för att ta färjan till Tallin...


 ...och en och en halv timmes bilresa senare kom vi till Haapsalu och kunde checka in på SPA hotell Laine.


Tre dygns vistelse med olika vattenmassager,  taimassage, djupmassage och lerbad och ler och aromamassage mm.
 Bastu, bubbelbad och simning...


Halvpension med god och näringsrik mat...


varvat med sköna promenader i en stad rik på snickarglädje och ett besök i "Mattisborgen" , och inte att förglömma... Dan Browns "Inferno".   




              Vistelsen i det vackra Haapsalu avslutades med en rysk-ortodox mässa inför påsken i den lilla vackra  st Alexander Nevskij-kyrkan. Inte så mycket man förstod av orden i den ryska mässan, men ändå lite andlig spis.

 Ja det har verkligen varit semester, både för kropp själ och ande! Men nu är vi hemkomna vederkvickta till kropp och själ, och efter att ha fått sova en natt i den egna och skönaste sängen av alla är man som en ny människa, redo att ta itu med en avslutande body-relaxation på gymmet.... :)
 
Såhär riktigt lagom nedvarvade och omskötta  kan vi nu avsluta "stilla veckan" och avnjuta påskledigheten och ännu några dagars skön ledighet.

Varsin stor påsk-kram till er alla!











lördag 12 april 2014

Semester

Äntligen är den här, den efterlängtade semestern. Även om det inte blir så många dagar åt gången så är det skönt med några dagars ledighet mellan varven. Nu råkade dessutom vuxeninstitutet pricka in en kurs i qigong precis då min semester började, så givetvis har jag tillbringat två timmar med att tanka energi idag!

Jag har tidigare gått kurs i zineng qigong. I början på 90-talet tillbringade jag ett veckoslut i stockholm, och lyckades där få kontakt med qi-energin och känslan av hur den växte under veckoslutet. En tid tränade jag ganska regelbundet, men så småningom föll det bara bort, för att återupptas i Estland i slutet på 90-talet. Då gick det under namnet medicinsk qigong. Och vissa av rörelserna har jag använt alltid då och då sen dess, främst "hästens" ställning , för att tanka energi.

Nu står jag då där igen, och rörelserna kommer ganska enkelt av sig själv, och visst är den häftig känslan av att faktiskt kunna känna energin flöda i kroppen, och framförallt känslan i händerna.

Två hus har städats på eftermiddagen, det gick ganska enkelt, men nu är energi-depån tömd igen så jag ser verkligen fram emot morgondagens tre timmar med qigong

fredag 11 april 2014

Alternativmedicin kontra skolmedicin

 Den senaste tiden har det varit en del debatter angående Anna Bäsens granskning av alternativmedicinen. En del bejublar Bäsens skriverier medan andra går till svåra motangrepp. Det är väl ganska förståeligt egentligen? eftersom de flesta vill försvara det de tror på.

I min gröna ungdom hörde jag högst troligt också till dem som försvarade skolmedicinen med näbbar och klor. Det var ju det jag studerat, det jag kände till och det var också där jag hade min arbetsplats. Och man försvarar det som är "jag" och mitt! Och mycket gott finns också att säga om skolmedicinen, men...

Efter att ha studerat den sk alternativamedicinen, och personligen upplevt dess möjligheter så har jag ändrat uppfattning, ganska markant. Man försvarar det man tror på, försvarar det man får hjälp av, försvarar det som fungerar... osv

Jag med mitt förflutna inom sjukvården kan bara beklaga och ha medkänsla med dem som så tydligt tror sig sitta på hela sanningar utan att ha tagit del av andra alternativ.

Personligen lyfter jag på hatten för Bertil Wosk!

I min barndom/ungdom tittade jag fashinerat på olika science fiction filmer och förundrades över det otroliga... De talade i telefon utan sladd, och såg den de talade med i en bildskärm... Helt makalöst!
Hur många är det inte som skypar idag? eller är med på videokonferanser?

Dagens science fiction handlar mycket om energi. Slussar de går igenom som läser av energin och talar om vad som är fel. Där behandlas också skadade på "samma sätt" De ligger i sina "kuvöser" och får behandling med hjälp av energi som harmoniserar deras kroppar...

Science fiction trodde jag tidigare var påhittade historier rätt och slätt, oftast utspelade i rymden. Men science - direkt översatt står för vetenskap och fiction är ju faktiskt berättelse, eller hur? dvs vetenskapliga berättelser? skype och videosamtal är inget konstigt idag, och bioresonans kommer då uppenbarligen att vara en del av vardagen efter några år. Inga märkvärdigheter alls där, eller hur?

Med science fiction, har jag fått lära mig, släpps ny vetenskap ut - i små doser- för att vänja mänskligheten med vad som är på kommande.

Visst många försöker motarbeta "nymodigheter" och bortförklara det som flum, och det man inte känner till upplevs väl troligen skrämmande?
 Och det är ju faktiskt upp till var och en att bestämma om de vill hänga med i utvecklingen,eller inte.

Men det jag inte tycker om i diskussionen är att skolmedicinens försvarare nedvärderar den enskilda individens förmåga till självständigt tänkande.
Inte vidare upplyftande för en sjuk människa att dumförklaras, om de säger sig få hjälp av holistiska terapier. De borde ju trots allt vara de enda som känner vad som hjälper och vad som händer i den egna kroppen?

http://holistic.se/blogg/1988#comment-357

onsdag 9 april 2014

Våren på landet

 Jodå, nu är det vår! I myrstackarna kryllar det av arbetssugna myror, och har så gjort redan i närmare 2 veckors tid. Myrorna är ett ganska säkert vårtecken, anser jag.


Ett annat säkert vårtecken är veden som ligger färdigt kluven på tork, också fiskeflaggorna har plockats fram ur sina gömmor. Mitt lilla växthus som används som vinterförvaring är dessvärre fortfarande fyllt med nät, men ingen brådska med planteringen där inte. Mina stackars tomatplantor har precis bara börjat se dagsljus. Också i år blev det lite sent med såningen, speciellt med tanke på den tidiga våren. 
Jag vägrade länge tro på att det var vår, utan väntade i det längsta på att vintern skulle infinna sig till slut, men icke...ingen riktig vinter blev det detta år, tyvärr.


Mittemot vedhopen ligger okapad och okluven ved kvar. Och mitt i hopen ståtar den gamla antika barkmaskinen! Snart ska den i användning för att barka granslanorna som ligger i bakgrunden. De ska sedan användas till att förnya gärdsgårdar med. Kanske kan det också bli att bygga lite nya gärdsgårdslängor i sommar? Åtminstone finns det med i planerna :)


det som borde vara gräsmattan har sakta men säkert fyllts av makens ihopsvetsade ankaren som ska användas till sikfällorna i vår, alltid hittas det på något att göra...


Ändå  händer ibland att folk undrar vad vi kan göra här nere ensamma "i mörkret"?
Nåja skulle vi bli utan att göra kan man ju alltid gå ut på promenad i det vackra vårvädret.


Eller klättra i träd...


 Eller bara stå och titta ut över fjärden och lyssna  på sjöfåglarnas lockläten, det är ju vår! Och tystnaden är bruten. Stillheten består nu av en annan typ av stillhet...mera en förväntan.


Naturen vaknar till liv efter den mörka årstidens dvala. 
Man vaknar tidigare, vaknar med ljuset.
Utvilad och full av energi ser man fram mot den nya dagen.
Morgonpromenaden blir en efterlängtad självklarhet. 
Varför missa dessa ljuvliga stunder?

måndag 7 april 2014

With a little help from my friends...

Helgen kom och helgen gick och har dessutom gått i vårstädningens tecken.

Sommarskorna sitter på bilen och dessutom passade jag på att städa den både in och utvändigt, och som sagt... vännerna ville också hjälpa till


Inte vidare trevligt att ha baksätet fullt med sandiga fotspår efter att precis avslutat dammsugningen men, men det är ju roligt att de vill vara med ;)

Tomten är räfsad, och buskarna putsade men ännu har tomten inte riktigt den outfit jag jag föreställer mig.

På senare år har jag minskat markat på blomrabatter och mera gått över till enbart buskar och grönt. Det ska vara så  lättskött som möjligt, men lummigt och grönskande! Och dessutom ska det dofta sommar, när den väl infinner sig.
En underbar tid den här våren, ideerna frodas i takt med att gräset börjar växa, och nog ska väl traktens plantförsäljare få besök också detta år...

Nu har vi ju trots allt just gått in i april, så det känns lite som en tjuvstart detta att ha tomten så gott som klar redan?! Förr brukade vi alltid räfsa o fixa på "skären" 1 maj eller morsdag... så kanske ska vi slippa vårstressen i år?

torsdag 3 april 2014

MS-forskning

Vem har kortat av veckorna?
Imorgon är det ännu en gång fredag!? efter att ha haft måndag igår? Visst det är torsdag idag, men denna dag kommer antagligen bara att försvinna i ett huj som alla andra dagar.

Jag har känslan av att veckorna numera består allenast av måndag och fredag....
Hade jag inte haft mina gympass på tisdags och torsdagskvällar så hade det nog varit ganska svårt att få mig övertygad om att de fortfarande finns med i veckan

Men någon har sagt att tiden går så snabbt när man har trevligt! Och kanske är det så?

Mina dagar fylls med intressanta händelser.
Nya bekantskaper läggs till nya kunskaper... och vissa dagar kommer de där aha upplevelserna som ger den extra kryddan till vardagen.

En sådan upplevelse bjöd tisdagen på. Ups ... tisdag? Det har visst varit tisdag den här veckan också?!

Nå well... fem klienter med samma diagnos, nämnligen MS. Och jag hittade tre tydligt gemensamma nämnare på alla fem. C-vitamin brist, B-17 brist, och dessutom samma bakterier. Nu skulle det vara i mitt intresse att forska vidare på detta. Fem klienter  med samma resultat, tycker ju jag är en ganska tydlig tendens, men fem stycken är ändå för liten grupp för att man ska kunna säga säkert.

Och nu efterlyser  jag MS-patienter, så veckans erbjudande lyder;
Har du diagnostiserats med MS? boka  Bio-resonans analys till halva priset i forskningssyfte!

och tid kan du boka här http://bioenergica.bokadirekt.se

Sprid gärna vidare :)