onsdag 9 april 2014

Våren på landet

 Jodå, nu är det vår! I myrstackarna kryllar det av arbetssugna myror, och har så gjort redan i närmare 2 veckors tid. Myrorna är ett ganska säkert vårtecken, anser jag.


Ett annat säkert vårtecken är veden som ligger färdigt kluven på tork, också fiskeflaggorna har plockats fram ur sina gömmor. Mitt lilla växthus som används som vinterförvaring är dessvärre fortfarande fyllt med nät, men ingen brådska med planteringen där inte. Mina stackars tomatplantor har precis bara börjat se dagsljus. Också i år blev det lite sent med såningen, speciellt med tanke på den tidiga våren. 
Jag vägrade länge tro på att det var vår, utan väntade i det längsta på att vintern skulle infinna sig till slut, men icke...ingen riktig vinter blev det detta år, tyvärr.


Mittemot vedhopen ligger okapad och okluven ved kvar. Och mitt i hopen ståtar den gamla antika barkmaskinen! Snart ska den i användning för att barka granslanorna som ligger i bakgrunden. De ska sedan användas till att förnya gärdsgårdar med. Kanske kan det också bli att bygga lite nya gärdsgårdslängor i sommar? Åtminstone finns det med i planerna :)


det som borde vara gräsmattan har sakta men säkert fyllts av makens ihopsvetsade ankaren som ska användas till sikfällorna i vår, alltid hittas det på något att göra...


Ändå  händer ibland att folk undrar vad vi kan göra här nere ensamma "i mörkret"?
Nåja skulle vi bli utan att göra kan man ju alltid gå ut på promenad i det vackra vårvädret.


Eller klättra i träd...


 Eller bara stå och titta ut över fjärden och lyssna  på sjöfåglarnas lockläten, det är ju vår! Och tystnaden är bruten. Stillheten består nu av en annan typ av stillhet...mera en förväntan.


Naturen vaknar till liv efter den mörka årstidens dvala. 
Man vaknar tidigare, vaknar med ljuset.
Utvilad och full av energi ser man fram mot den nya dagen.
Morgonpromenaden blir en efterlängtad självklarhet. 
Varför missa dessa ljuvliga stunder?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar