söndag 22 december 2013

Det blir Jul också utan stress...

...Ändock är limporna bakade! De vanliga jullimporna fick i år ett litet annorlunda utseende men lika glad för det är jag, fast gladast blev nog maken :) ...


... för se smaken var det inget fel på, nästan så de påminner om Enlunds limpor. Kanske har jag snart  knäckt reseptet? 
Ett par Lava-bröd blev det också enligt eget recept med mycket frön och frukter. 
Och ännu ligger degen/smeten till Malaxlimporna och jäser i väntan på att ugnen ska bli ledig, för där gräddas som bäst en stor härlig sötpotatislåda med ingefära. Hittade också ett nytt spännande recept på kladdkaka med citron och lakritssmak, så tre kladdkakor vilar nu också i frysen ifall det dyker upp oväntat besök över helgen? Toscakaka på mandelmjöl, kokosmjöl och kokosolja står som följande på agendan, ett litet experiment kanhända? Vi får väl se. Det som ska bakas så ska bakas idag för skinkan är framtagen för tining och imorgon är det den som ska uppta utrymmet i ugnen. Stressigt?
Nej absolut inte, allt har rullat på i maklig takt, och se nu är det ju Jul i stugan, trots att det regnat nästan hela dagen...Med dessa yin o yang i huset så hade vi bestämt att inte ha någon julgran i år, men på eftermiddagspromenaden med den fyrfotade vännen stod den bara där vid vägkanten och pockade på min uppmärksamhet. Så där helt lagom stor, snart för stor att stå vid vägkanten, på egen tomt dessutom, så inte kunde jag väl vägra den kära granen tillträde till vårt hus? Det krävdes bara en minuts överläggning med mig själv innan jag gick hem och hämtade sågen.


Och nu står den här granen - så grön och grann i stugan...  Klädd med minsta möjliga frestelser för de små liven och de antika glasbollarna i tryggt förvar på översta hyllan i skåpet. Åtminstone kommer dottern att bli glatt överraskad vid hemkomsten. Hon muttrade surt över beslutet att inte ha någon gran detta år. Nu blir det däremot som i min barndoms jular, helt plötsligt står den bara där dagen före julafton... nåja nu blev det ju faktiskt dan före dan före dopparedan!

En riktigt fridfull Jul till er alla där ute! Var rädda om varandra, och en stor Julkram från mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar