söndag 19 januari 2014

Vinterdag på stranden...

...och genom skogen.
Kylan biter i kinderna när jag och dottern i sällskap av den fyrbenta drar i väg på upptäcksfärd med kameran. De senaste dagarnas kyla hade redan igår satt fart på Kung Bores skaparkraft. Och han hade börjat forma fina konstverk på isen och på fönsterrutorna, men då var redan solen på väg ner så det blev till att skrinlägga fotograferandet .
 Första stoppet blev hos grannens "pensionärskuvös" där fina blomformationer bildats på glaset. Och kära granne,  det är bara vi som vandrat runt husknutarna och enligt oss i helt ärligt syfte, men våra fotspår kan vi inte dölja. Det enda vi stal från er var de här vackra tavlorna!

 Udden är också alltid en tacksam plats att fotografera, men idag drar vi oss ut på isen för att studera vinterblommorna. Den fyrbenta vill inte följa med ut på isen, utan står avvaktande på stranden.


Isen är för hal och han minns tydligen fortfarande hur förnedrande det kändes när han låg platt på mage som Bambi, med benen spretande i alla väderstrecken...
I stället är det idag jag och dottern som ligger på alla fyra på isen med varsin kamera i högsta hugg.Hela isen är översållad med olika blomsterarrangemang, och man känner sig nästan skurkaktig som klampar genom dessa mästerverk och ser att de smulats sönder under fötterna.

Den ena isblomman är vackrare än den andra och det blir svårt att välja motiv. Iskristallerna bildar magnifika mönster och man fascineras över naturens förunderliga skaparkraft!

Tillbaka gick färden längs stigen som går genom skogen, och vår Kosmo njuter till fullo, och hem kommer vi med röda rosor på kinden och vita rosor i kamera.


Väl hemma på vår gård kan jag inte låta bli att fotografera vår gårds-al, den står så ståtlig i eftermiddagssolen. Nu väntar vi bara på lite mera snö. Hoppas på lite skidföre på isen, nu när den fått växa till sig i kylan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar