lördag 19 juli 2014

Så kan det gå när bägaren rinner över ! Varning...

...detta kan komma att bli ett långt inlägg....
Jag har inte haft en aning om att min uppgift skulle bli att debattera för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter, men rätta mig om jag har fel? Visst är det väl så att vi har yttrandefrihet enligt grundlagen? Där borde också framkomma om religionsfrihet? och att det tillhör varje människas rätt att ha den tro hen vill?
Men hur är det med Medicinfriheten? kan man på något sätt klämma in den under religionsfriheten och att varje människa har rätt att tro på det hen vill???
Eller står det någonstans i grundlagen att man inte har rätt till medicinsk frihet?

Orsaken till att jag frågar är att jag nu känner mig lite på krigsstigen efter den senaste veckans påhopp med skällsord som kvacksalvare, foliehatt, penninghungrande galning, lurendrejare osv. Ja listan kan i princip göras hur lång som helst... orsaken till detta är att jag delar med mig av alternativ-information på en facebook-sida. Något man tydligen inte får göra på en offentlig sida, utan om man gör så ska man nedvärderas och löjliggöras? Däremot verkar det vara helt ok att sprida allehanda giftigheter och sina egna åsikter, enbart, på annans sida... eftersom det är en offentlig sida? Stick och brinn! Dessa kan också du framför på din egen sida! om du törs?

Allt detta hade jag kanske kunnat godta om vederbörande också hade vågat stå för sina egna åsikter, offentligt på egen blog tex, istället för att sprida sin galla över andra som offentligt valt att framföra sin ståndpunkt. (Tydligen är han rädd för påhopp av allehanda slag? jo, jo av sig själv känner man andra!)
Jag antar att jag inte heller är ensam om dessa påhopp, med en massa inlägg om antaganden, personliga åsikter, blogginlägg av andra, undersökande journalister som presis som skeptikerklubben inte har en blekblå aning om hur en kropp är uppbyggd och fungerar, KO anmälningar som stämmer företag för att de påstår att en terapi fungerar, men ingenstans framkommer att terapin inte skulle fungera. Stämningen gäller ju påståendet.
Allt i syfte att svartmåla alternativa terapeuter eller närmare bestämt en regelrätt häxjakt precis som den var förr i världen!
Nå är man nu "häxa" så är man... :) och jakten är fri! Men om jag en dag hittas med en kula i nacken....
Nåja skeptikerklubben verkar ha flyttat in för gott, bara att acceptera.

 Information som sådan är inte heller av ondo, och var och en borde ha rätt att få information, om vad som finns tillgängligt, och vilken hjälp som finns att pröva. Det borde också vara varje människas rätt att ta till sig information av olika slag och själv ta ställning, utvärdera och komma fram till vilket som passar hen?
Risker och biverkningar är något varje terapeut själv framför till sina klienter, och det är kanske inte det man först och främst vill informera allmänheten om? Det man vill informera om är troligtvis en metod, ett preparat eller dylikt som kan hjälpa eftersom det hjälpt många andra...
Och ännu har jag inte heller sätt någon tv reklam på Panodil/Panadol som berättar om leverskador och kognitiva störningar, eller magbesvär av voltaren? nej i reklamen framhålls bara det som är bar!

Det som gör mig mest förbannad (ursäkta svordomen) är att dessa påhopp, och personliga kränkningar egentligen dumförklarar de klienter som blivit hjälpta av dessa terapier som enligt skeptikerklubben är helt verkningslösa!!??

Den hjälp jag rekommenderar har forskats fram under årtusenden, om man utgår från akupunkturen, zonterapin och kinesiska medicinen överlag. Det mesta har lärts ned från generation till generation. Och kan man annat säga än att där finns forskning?! Klinisk forskning i flera tusen års tid! Nu har skeptikerklubben bestämt att klinisk forskning inte är godtagbar ur vetenskaplig mening även om mycket av den skolmedicinska forskningen också den grundar sig på kliniska undersökningar (märklig tankegång).

Homeopatin är också den humbugstämplad, eftersom den saknar vetenskaplig grund!
Skrattretande eftersom Hahneman, grundaren av homeopatin, utförde otaliga experiment med sin egen kropp som försöksdjur. Där användes inga råttor. Utifrån den egna kroppens reaktioner på att tillföra gifter av allehanda slag, kom han fram till det som i dagens läge är homeopati. Lika botar lika, det ämne som i stora doser orsakar symtom av olika slag kan i små doser bota upp symtomen om de tillförs i små doser, spädningar. Detta forskade han fram på sin egen kropp och utförde grundlig dokumentation. Men där saknas vetenskaplig forskning?
 Homeopatin är också helt accepterad och godkänd av läkare utanför norden och används allmänt av läkare i Tyskland jämsides med näringstillskott och örter.
Bio-resonansen är också den godkänd, accepterad och används av läkare och veterinärer i Tyskland. Bio-resonans är ett samlingsnamn för olika maskiner som använder frekvensvågor för att harmonisera blockeringar i energiflödet. Den som satt sig in i hur en kropp fungerar vet ju att allt är uppbyggt av energi. Bryter man ner sin kropp till minsta beståndsdel, så kommer vi fram till den lilla kolatomen, och kolatomen består ju den i slutändan av positivt och negativt laddade joner, dvs ren energi. Då är det kanske lättare att förstå att energiblockeringar är helt möjliga? Bio-resonansen har också den använts och testats fram i 30 års tid (av Rayonex,  det är ju endast den jag känner till,) och här finns också en dokumenterad vetenskaplig forskningsrapport http://www.healthleadsuk.com/content/attachments/Test%20report%20Mini-Rayonex%2019.03.2014_englisch.pdf   
(detta påstår förstås skeptikerklubben är en köpt rapport, den har tydligen kännedom om hur det kan gå till?).

Till Tyskland söker sig också patienter från de nordiska länderna för att få hjälp... Ursäkta men nu är jag arg.. Hur i hellskotta har de nordiska länderna blivit såna uländer vad det gäller medicin att folk får lov att söka sig till Tyskland för att få hjälp????
Vart försvinner informationen??? Läkarstuderanden informeras av sina lärare (immunologer) om ett sviktande immunförsvars roll i bla canceruppkomsten! Men hur många är det någonsin som blivit uppmanad av sin doktor att stärka immunförsvaret om de går med ständiga förkylningar allergier eller dylikt? eller kanske immunologen glömt att berätta hur man går tillväga för att stärka ett försvagat immunförsvar? Ett nedsatt immunförsvar om något är ju tecken på att kosten inte är tillräcklig. Av någon anledning klarar kroppen tydligen inte av att tillgodagöra sig det som finns i kosten? Många gånger kan det vara problem med matsmältningen som ligger bakom. Då är det bra att det finns kosttillskott, vitaminer, antioxidanter mm på burk, enkelt för kroppen att ta till sig, utan att behöva smälta och spjälka.
Men enligt skeptikerklubben kan inte  kroppen ta upp kosttillskott...inte ens naturliga frukt och bärblandningar kan våra kroppar ta upp enligt skeptikerklubben!?
Hur är det då tänkt att vi ska få näring om vi inte ens kan ta upp naturliga preparat? Nej de ska tydligen ersättas med syntetiska mediciner eftersom... (citerar) "kroppen tar upp syntetiska läkemedel och substanser betydligt bättre för de är designade att de fakto göra det! Så är det med det...".

Visst kan medicin hjälpa, men huru mycket kan den inte också stjälpa?

1998 fick Robert F  Furchgott, Louis J Ignarro och Ferid Murad från USA Nobelpriset för sin sin forskning om kväveoxidet (NO) som en signalsubstans i det kardiovaskulära systemet.
 http://ltarkiv.lakartidningen.se/1998/temp/pda18549.pdf
Också det anser skepikerklubben  vara humbug, eftersom aminosyrorna L-arginin och L-citrulin inte enligt dess åsikt har någon som helst betydelse i kroppen, antar jag? eftersom de inte behövs...är helt onödiga... tala om att kacka i eget bo...EVIDENS!?

Vet ni ibland rinner bara bägaren över... men ack så skönt att ha förmågan att kunna tömma den :)

 Avslutningsvis bifogar jag några forskningsrapporter angående ett urval av "bär, frukter och örter" alla hämtade från PubMed en databank där man hittar mängder med forskningsrapporter, om man vill... se den som söker han finner det beror ibland bara lite på vad man vill finna. Rekommenderar verkligen alla att söka på denna sida ifall man undrar över något eller annars bara är intresserad av forskning. Enligt skeptikerklubben är det också helt ok att lägga upp forskning gjord på råttor, åtminstone om det gäller att motbevisa effekten av antioxidanter ;) Det anses vedertagligt inom medicinsk forskning och är då så att säga "evidensbaserad"!
Och forskning på råttor som påvisar positiva effekter av antioxidanter, örter och näringstillskott  det finns det massor av!

Ha ett skönt avslappnande veckoslut, det tänker åtminstone jag ha! Och dessutom ett rent samvete.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24949028 Granatäpple
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24962397 Granatäpple
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17061840  Acai-bär
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21569436 Acai-bär
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20546395 Mynta
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24998495 Andrografis
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20435132 Kattklo
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23822945 Bioresonans
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16582548 BioresonansInga kommentarer:

Skicka en kommentar