lördag 1 mars 2014

Trotsar prognosen!

Idag har vi besökt Peter, som lever med diagnosen glioblastoma multiforme 4.
Det är sportlov, och som vanligt tillbringas ledigheten på sommarstugan i skärgården.

Han fick sin diagnos den 13 september 2011 och prognosen var då mycket dålig. Enligt läkarna hade han mindre än ett år kvar att leva.

Han genomgick operation och 90 % av tumören kunde avlägsnas. De resterande 10% vågade de inte röra. Därefter följde strålning och till en början cellgifter, som ganska snart avbröts på initiativ från hustrun, eftersom Peter blev sämre.


Peter har sen dess, med hjälp av sin hustru, kört sitt eget race! Han har lagt om kosten, lämnat bort socker, använt kosttillskott och örter, basat kroppen, och dessutom behandlat med bioresonans ända från början.

Livet, efter att tumören infann sig, har inte varit någon dans på rosor, men han lever glatt vidare prognosen till trots!

Under en tid gick han på stora mängder cortison, och biverkningarna höll på att knäcka honom förra vintern. Det senaste året har han också varit rullstolsbunden, men det är något paret nu håller på att ändra på.
Han har börjat träna på att stå, och så småningom ska han också börja gå igen.
Kraften i benen återvänder sakteligen och han är nu mycket mera rörlig och piggare än för ett år sen!

Tumören har vuxit marginellt under de två år som gått.
I november hade den också vuxit "marginellt" men för första gången sen 2011 hade den också delvis krympt! Och i stort sätt var storleken den samma som på våren 2013 och detta gav nya krafter och nytt hopp.

Livet går vidare och paret kämpar på.
Hösten 2013 hyrde de också en egen raoycomp ps 10, och Peter får nu dagliga behandlingar med bioresonans.

Kampen fortgår och vem som som står som slutlig vinnare återstår att se!? Men ett är säkert, de senaste ronderna har klart vunnits av Peter!

Och som en läkare en gång uttryckte det...
Bakom varje framgångsrik man står en stark kvinna!


Kan bara inte låta bli att lägga till denna länk...8.4.13  http://arenan.yle.fi/radio/2237958  :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar