lördag 15 februari 2014

Djur-sjukstuga ännu en gång

Dagen idag har gått i både hälsobringande och sjukdoms tecken.
Tycker inte om när djuren blir riktigt sjuka!

Började dagen med en rejäl "omgång" av mina ben. Jag hade förmånen att ha massören på besök på min mottagningen, och hem tillbaka for jag fullpumpad med endorfiner efter den tuffa men välbehövliga behandlingen.


Där blev det att ta itu med vår "styvkatt" Felix, som efter en något slö eftermiddag igår började kräkas. Gårdagens mat kom upp och vätska i massor. Misstänkte genast stopp i tarmen eftersom han kräktes en lång hårboll redan i början på veckan. På morgonen hade han kräkts över hela huset, men gick ut med brorsan på morgonrunda presis som vanligt. Ganska snabbt kom de in tillbaka, och han preparerades med matolja, aloe och tom bromelain för att lösa hårbollarna. Varken vätska eller mat var något han tog frivilligt. Men det blev mera spya, utan hår! Och eftersom vi inte noterat några bajskorvar sen torsdagkväll, verkade det inte bra...
Snabb genomgång med bioresonans + behandling. Men eftersom allmäntillståndet snabbt blev sämre och spyorna luktade avföring blev det veterinärbesök ganska omgående. Och hen kunde mycket riktigt konstatera stopp i tarmen.

Konstigt nog var det första veterinären stack i vår katt C-vitamin! Varför? frågade jag lite förvånat, eftersom det inte direkt är något man är van med från sjukvårdens sida.
För metabolismen, blev svaret. C- vitmin är mycket viktigt för att få igång metabolismen, fortsatte hen, det första man ger och sen fyller man upp med andra vitaminer...

Jag lyfter på hatten för den kunskap som hen hade läst sig till!

Därefter blev det en spruta för peristaltiken, Dropp med tillsatt glucos + ett lavemang bestående av 2 sprutor ricinolja i en 1 ml spruta, med samtidig massage/manipulation av tjocktarmen från utsidan. Något vi också ska göra hemma, massagen alltså...'


Hem for vi med en flaska dropp som vi nu har gett 200ml subcutant.  Och vid behov ger vi mera sedan. En ordentlig mängd vatten har vår kära kisse spytt upp sen vi kom hem, men den senaste vätskan han drack hålls tillsvidare i systemet, en ny dos med blandat aloe, olivolja o bromelain har just hittat vägen ner, och nu har han inte kastat upp sen 18 tiden så hoppas, hoppas... Öppnar sig inte magen ikväll/inatt så blir det operation i morgon.

Trots att jag ofta framför kritik mot dagens sjukvård, är jag mycket tacksam för den fungerande akutsjukvård vi har att ta till då det behövs, både för människor och djur! Men sjukvården har ju som allt annat också två sidor.
Dagens möte med veterinären gav hopp. Kanske finns det hopp om att kunskapens dörr också ska öppnas hos läkarna?

Nu ska vi ta en ny runda med bioresonansen, och sen är det bara att invänta en ny dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar