söndag 31 mars 2013

Efter atlasbalanseringen


Det har nu gått mer än två veckor sedan Angela la min atlaskota på plats. Två veckor av förundran och förändring.
               
Felplaserad Halskota Atlaskota Korrigeras Med AtlasPROfilax
atlas i felläge - sedd nerifrån
Felplaserad Halskota Atlaskota Korrigeras Med AtlasPROfilax
atlas i rätt läge -sedd nerifrån
                                       
korrekt atlas - sedd bakifrån
                                   
Vad har då hänt på dessa 2 veckor, är det säkert någon som undrar?

Gamla smärtor, skador och spänningar har gett sig till känna. Höger axel har varit ordentligt sjuk, också knäna har varit sjuka, men de har ju också orsakat besvär tidigare och försöker nu kroppen rätta till obalanser i musklerna så är det ju självklart att det känns både här och där.

Men huvudet rör sig ganska obehindrat åt båda sidorna! och det är något nytt efter många år av stelhet i nacken. En stelhet som jag nästan börjat bli benägen att skylla på åldern... Mitt bett har också förändrats och underkäken har flyttats framåt, med den påföljd att käkspänningen har släppt. Tyvärr har ju kirurgen redan  flyttat fram min käke för många år sedan så mitt bett stämmer inte riktigt just nu, och det är något som tandläkarna ska få ta sig en titt på och kanske också lära sig något av för framtida barn och ungdomar med bettproblematik? Varför flytta på tänderna om det bara räcker med att lägga en kota i korrekt läge?

Huvudet känns flera kilo lättare, axlarna och armarna är rörligare, och ryggraden har blivit väldigt mycket mera rörlig! till och med höger höft är mjukare!
Dessutom har balansen blivit mycket bättre, något som märks tydligt på yogapassen. Svindeln kan jag nästan påstå är borta...Tinnitus tror jag har förbättrats...Synen tror jag också har blivit bättre, för jag tycker nästan mig uppleva att jag ser för bra.

Så... JA! jag är då helnöjd! En riktigt bra investering för hälsan och framtiden!



lördag 30 mars 2013

Stopp på kvasten...

Alla de vackra träden förblindade mig helt i den tidiga eftermiddagen när dimman äntligen lättat
...

...så jag rände med "påskakvasten" rakt in i ett träd och kvasten den bröts! Så därför blev det som så mången gång förr att ta till apostlahästarna. Turen var tänkt att gå runt Ledören,  men med massor med snö på isen och en skare som inte bar, så fick vi ta Johns Highway hem tillbaka.


Men innan dess bjöds vi på en härligt uppfriskande påskpromenad.




Njut ni som jag av de härliga vyerna. Här är gudagott att få leva!

 
Även den tuffaste, gör säkrast i att iaktta försiktighet på vårisen...


Snön smälter ihop med fart, trots att snön fortsättningsvis -ibland gick över knäna!
 






Ha en fortsatt skön påskhelg!






måndag 25 mars 2013

Perfect 5 Tibetans Workout

http://www.youtube.com/watch?v=nCRY8AUJxVwhttp://www.youtube.com/watch?v=nCRY8AUJxVw



Min nya morgonsyssla! Framledes ska jag varje morgon offra en stund av mitt morgonmys i soffhörnet för de 5 tibetanerna!

söndag 24 mars 2013

Söndagspromenaden...

...gick denna härliga vår söndag ut över den snöbelagda isen, som så många gånger förr. Där vi hade öppet hav för någon vecka sedan ligger nu is så långt ögat kan se, men  ute vid horisonten ses dock solen glittra på öppet vatten.


 Den härligt värmande vårsolen har fått is-raukarna att vakna till liv och de sträcker lystet sina näsor mot solen...


Efter att ha gått rundan över isen tar vi oss igen in på den nu väl upptrampade vägen i skogen och möts av tomteskägget som tydligen blivit kvar när tomten rusat iväg i all hast...



Ovanför våra huvuden cirklar havsörnen ljudlöst i jakt på en saftig söndagsstek, så småningom cirklar han vidare, kanske anser han oss inte tillräckligt lockande?


Och hemma i trädgården väntar Huppe hare, snart orkar också han, stärkt av vårsolen, lyfta sin nos ovanför snötäcket...


Förmiddagen gick i krukningens tecken! För första gången har jag sått mina egna stjärnögon! Också fyra luktpioner har jag lyckats få att gro, så nu får de växa sig starka och fina till sommaren! Förutom blomstren så har jag också krukat tomater, och medicinalväter; ålandsrot, gullris, och  läkemalva. De ska planteras vid Einarsgården och förhoppningsvis ge örtte för både förkylning och allehanda besvär. Många örtfrön väntar ännu på att komma i jorden, och sparrisfröna ligger i blöt för att kunna sås i början på veckan. Härliga tider stundar! Hoppas nu bara på en tidig vår men varma nätter så att jag snabbt får flytta ut härligheten i det lilla växthuset. Dagstemperaturen där var det åtminstone inget att klaga på...



tisdag 19 mars 2013

Förstoppad....?

....Nej varför vara förstoppad? Det finns ju så bra hjälp mot förstoppning på naturlig väg.

Ät mer fibrer, drick mera vatten, lämna bort sockret är det vanligaste råden, men det fungerar inte för alla. Många går trots det och bär tarmarna fulla utan att bli av med det, ibland upp till veckor!

Psyllium fröskal fungerar riktigt bra för de flesta i kombination med rikligt med vatten. Det sväller i magen och ökar volymen på avföringen, som också blir "halare". Skulle inte detta hjälpa så kan man


psyllium
Sennablad
senna
                          

pröva med sennaextrakt.  Det stimulerar peristaltiken, hjälper vid dålig andedräkt och svag matsmältning. Dessutom är det parasit och candida hämmande, mjältstimulerande och sköldkörtelreglerande. Och kan användas av gravida! Och behövs det ännu grövre artilleri? så finns ju cascara som har liknande effekt som senna men som är ännu effektivare!



Photo of Cascara Sagrada
cascara
Så varför gå och bära på gammal s...?!

söndag 17 mars 2013

Skogsluft


En söndagspromenad i skogen blev det  idag också. Sol och is i all ära, men att traska genom skogen är något alldeles speciellt. Luften är frisk att andas och livsandarna stärks. Det märks inte minst på den fyrfotade vännens nyvunna energi...

Efter den senaste snöstormen är det mycket snö i skogen, och det blev därmed också en hel del snö innanför kragen...  Men behagligt skönt med bara någon enstaka minusgrad i luften!

Solen värmer skönt och snön smälter snabbt där solen slipper till så nu är det inte långt till vår. Tomatplantorna har nu hunnit så långt att det är dags för krukning, långt tidigare än förra året men så väntar jag också en tidig vår.





Påskharen tittar fram ur snön...inte långt kvar till påsk nu

Och kanske... om det nu blir som tidigare så ska båten också förtöjas vid bryggan, dock ovanpå isen, för att kunna få ut näten så snart de första hålen börjar uppenbara sig i isen. Det brukar bli runt påsk, vi får väl se...

fredag 15 mars 2013

Atlas på plats!

Äntligen!  I fyra, för en gångs skull, långa veckor har jag väntat och längtat efter att få min atlas-kota korrigerad. Och ju mera jag tänkt på det och kännt efter så har jag ju också noterat att den inte kan annat än sitta snett!? Spännande nu... inom en halv timme ska hon vara här för att påbörja helgens program.

Nu är det gjort! och visst underkäken for fram... men underbett vill jag ju inte kalla det, ganska bra egentligen. Men käken som jag känt mig tvingad att pressa framåt, så vill ju inte mera framåt, en märklig känsla. Intressant blir det också att få lyssna vid sänggåendet ifall tinnitus är helt borta? Nu känns det åtminstone mycket varmt i öronen, nacken känns längre, och jag tycker faktiskt att huvudet sitter rätt nu. Det var inte heller något problem med att lyfta foten, så höger höft verkar ha ändrats på något sätt? Undrar om morgonsvindeln är borta nu också?
Det blir intressanta dagar och veckor nu framöver!

På kvällen fylldes Einarsgården med intresserade åhörare, Luz Angela berättade om metoden och besvär som uppstår om atlas sitter fel. Morgondagen är fylld med klienter, men om en månad  är hon här igen.



onsdag 13 mars 2013

Nyhet - Sandal med Pedikomsula

 
Nu har dom äntligen anlänt, sandalerna/tofflorna som jag väntat på sedan november. De finns i svart, och två olika modeller en för honom och en för henne, och storlekarna går från 36-45. De har löstagbar sula som ersätts med Pedikoms individuellt anpassade sula, för just din fot. Också möjlighet till förhöjning om benlängden varierar. Sulan kan fås antingen i läder eller som konstsula (tvättbar).

 Priset? ungefär som en MBT sko.

fredag 8 mars 2013

Naturprodukter och Podoskop

I morgon drar det ihop sig till mässa i simhallen i Närpes. Bio-Energica finns som så många andra på plats där, och vi hittas i vimlet i stora salen. Där erbjuds förutom våra fina Naturliga salvor, shampoon mm också en gratis analys av fötterna.
Du vet väl att smärtor i rygg, nacke och t.o.m. huvudvärk kan bero på felställning i fötterna. Passa på och gör en gratis analys av fötterna med Pedikoms Podoskop. Felställning i fötterna kan vid behov enkelt korrigeras  med personligt anpassade inläggssulor.

http://kvinna2013.tawi.fi/

söndag 3 mars 2013

Busväder och flunsa-epidemi

Influenzan hålls tillbaka, tror jag, men bus-vädret var det inte mycket att göra åt.

I går morse stod hela himmelen i brand så det var bara att förstå vad som var på gång...




Flunsan däremot, som gav sig till känna redan på onsdagen, fick ge vika, trots att personalen fallit som flugor de senaste dagarna. Men det var envist!
 Normalt brukar det hjälpa med bastu och ångandning med teatree+beckolja + 100mg zink, 1000mg C-vitamin, 6000 µg A-vitamin, 20µg D-vitamin + 1ml echinacea varannan timme + en spraydos Gileadensis varannan timme. Och med bio-resonansens hjälp fick jag faktiskt förloppet hejdat på torsdag kväll, och hann nästan tro att slaget var vunnet...

Men fredagmorgon slog det till med ny styrka!
 Mera Bio-resonans och  förutom den tidigare dagliga dosen vitaminer utökades artilleriet med lactovital och astragalus 10 droppar varje timme. Bara en timme efter att jag gått på nattskiftet fredagkväll försvann flunssa-symtomen!

Så där har ni mitt recept på att slippa förkylning/influenza. Det krävs lite envist arbete men envishet ger resultat!

Och det var ju inte heller för att få influenza som jag hoppade in som "sportlovsvikarie" :)

Efter regn kommer också solsken, så och efter snöstorm!