söndag 10 november 2013

Borrelia - hujeda mig!

Hur många är egentligen smittade med borrelia?
Denna helg har jag hittat 2 nya fall med tydlig borrelia-infektion, skrämmande!

För en tid sedan då jag började söka orsaken till mina egna allt mer skrämmande yrselattacker hittade jag till min stora förvåning borrelia.
 Smått förbryllad började jag behandla med bio-resonans och till saken hör att jag faktiskt hade en fästing fastbiten ovanför knät förra sommaren. Men den observerade jag ganska snabbt, så den var knappt uppsugen alls då jag fick bort den därifrån, dessutom hade den av någon anledning dött, vilket gjorde mig lite förnärmad... mitt blod dög inte ens till fästingmat?
Någon röd ring fick jag heller aldrig och jag tänkte inte mera på saken.

I dagens läge kan jag inte ens komma ihåg när jag började få svindel och yrsel? Jag hade för några år sedan 2-3 veckor ordentlig svindel, men den började akut en morgon med att hela världen snurrade, och var en ganska klassisk "kristallsjuka". När den väl var borta så glömdes den snabbt bort.

Den yrsel jag haft nu en tid, kommer jag bara ihåg att första gången jag kände den så var det som en knapp skönjbar förnimmelse, och jag tänkte vad var det där? Nästa gång kände jag en tydlig svajning i "hjärnan". Kan det ha börjat i början på året? åtminstone hade jag haft den en tid när jag fick atlaskotan fixad i april.
Yrseln har allt mer tagit fäste och blivit till en ständig följesslagare. Alltid värst på morgonen för att avklinga framåt middagstid. Ibland har det också slagit till skov på kvällarna, med en extra omskakning vid läggdags.
Lägespåverkad? Jodå.
Rotations-svindel? nja inte direkt, mer lite svajande och ofta med en dragning till vänster.

Klart jag har funderat på vad det kan vara, men det var ju lite mycket jobb i sommar, och jag trodde att det kanske var stress, kanske lite nacke också?  Men jag har ju gått med ett svagt tryck i vänstra hjärnan, nästan som en hand som hållit i vänstra  hjärnhalvan för att ruska om den då och då. En tid började jag nästan bli rädd för att jag skulle falla mig fördärvad någon morgon...
Hjärntumör? Jodå, tanken har slagit mig, och var väl också orsaken till att jag började undersöka,
speciellt eftersom jag ofta kommer på mig själv med att säga helt andra ord än de jag tänkt mig att säga....

Den mest obehagliga upplevelsen jag haft var någon gång på våren, det minns jag eftersom en vän ramlat och slagit sitt knä på en isfläck. Och det sista jag minns var att jag kände på hennes knä efter yoga-passet och sedan gick jag ut till min bil och for hem. Väl hemkommen visste jag inte hur jag kommit hem, allt var en röra i mitt huvud, och jag visste inte om jag sovit hela vägen hem och drömt? men jag var helt omtumlad. Men förnuftigt lugnade jag den oroliga maken, med att de inte var någon fara på färde eftersom jag ju inte hade någon huvudvärk. Så småningom klarnade huvudet, men orsaken till "frånvaron" förblev en gåta.

Nacken som var helt bra efter atlasprofilaxen, har nu i höst blivit allt stelare och ibland är alla muskler, i hela kroppen, oförklarligt sjuka och stela. Det känns ungefär som om man gått genom en mangel.

En period var tröttheten förlamande, speciellt kvällstid och ofta från kl 17. Och tröttheten kom ofta akut från att jag ena minuten höll på med något till att följande minut nästan tappa det man höll i handen och stupa in i soffhörnan.... Nå efter att ha ätit thyroxin i många år för hypothyreos, så är korta stunder av trötthet ingenting jämfört med den konstanta trötthet jag kände innan...kanske bara lite obalans i sköldkörteln igen?
Jag har ju också ökat i vikt trots de många träningspassen.
Synen kan också förändras från en timme till en annan, och jag har trott att det berott på atlasprofilaxen, men kanske inte? Ibland ser jag kanonbra! och en stund senare svär jag i mina nya glasögon...

Ilande smärtor än här , än där... det har jag förklarat som meridiansmärtor. OK, men varför då???

Det märkliga var att yrseln släppte samma dag jag for på semester, för att vara borta i närmare fyra veckor. Så där fick jag min förklaring... semesterbrist!
 Men jag började min semester i floating tanken, full med ebsonsalt. Kan saltet ha haft någon läkade utrensande efftekt på borrelian? Jag hade också behandlat sporadiskt med bio-resonansen - lite halvhjärtat, för inte trodde jag att jag egentligen kunde ha borrelia i min kropp!?
I 10 dagars tid tillbringade jag också stora delar av dagen i ett härligt, salt hav! Semestern avslutades också i den salta floatingtanken.
Och en och en halv vecka senare var världen i svaj igen!

För ett par veckor sedan satt jag och översatte denna engelska symtomlista på borrelia till svenska, och konstaterade att jag hade de flesta av symtomen... och då började jag förstås fundera hur länge har jag egentligen haft detta i min kropp?  Hur många år är det sen gynekologen frågade om jag haft en fästing och visade på en rodnad på låret? Nå jag vill ju trots allt tro att det kom förra sommaren...

Som avslutning på denna svada kan jag bara konstatera; Ska man lära sig något så ska man väl gå igenom det själv, som alltid... Hur ska man annars kunna förstå hur någon annan person känner sig?

Och nej, jag har inte besökt läkare och jag har inte tagit varken blodprov eller antibiotika. Lite sent för blodprov nu när jag behandlat sen augusti. Men senaste veckan började jag ta örter som ska ta bort bakterier, virus och svamp, eftersom musklerna är så stela och yrseln kommer och går. Jag kör också intensivt med bio-resonans nu, men blir det inte bättre så ska jag nog försöka kriga loss lite antibiotika också!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar