söndag 18 november 2012

Söndagspromenad med vännerna

En märklig söndag - vovven har sorg , och för att muntra upp honom en aning traskade vi ut i den nästintill stormiga söndagseftermiddagen. På behörigt avstånd kom också Maja, vår gamla katt. Ibland smög hon sig försiktigt för att springa ikapp så snart vi kom utom synhåll. Kosmo rusade glatt runt och såg till att sträcka ordentligt på benen. Ibland fick jag en känsla av att han inte var ensam i sin lek, för det såg ut som om han väjde undan för en osynlig lekkamrat emellanåt. Vem vet? Kanske fanns den hädangångna goda vännen med i en för mitt öga osynlig värld?
Så tragiskt att han så oväntat skulle gå bort. Visst han blev påkörd av en bil 2 dagar tidigare, men vem kunde väl tro... Han var på bättringsvägen, bara lite förstoppad och med två brutna revben innan han försämrades snabbt på natten till fredag,och fick somna in tryggt i vetskapen om att vara älskad! Hjärtsvikt är väl det mest troliga eftersom han ätit hjärtmedicin något år. Men allas vår sorg har varit stor! Andra goda vännen vår Kosmo förlorat på kort tid.
Min kära fyrfotade vän såg dock till att glatt skutta runt i vattnet i en yster dans innan det blev dags att återvända hemåt i snålblåsten. Havet var mest en grå ilsken massa denna eftermiddag, och det kändes skönt att få återvända till stugvärmen och tankarna på vår vän som lämnat oss för att få vila ett tag i hundhimlen.

In Memorian - Shadow


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar