måndag 27 april 2015

Arginin och hälsa

Förra sommaren gick jag med i Synergys nätverk, ett nätverk som är uppbyggt, och når framgångar genom att saluföra sina produkter genom direktförsäljning till kunden.

Ett nätverk... något som klingade väldigt negativt i mina öron... något som jag tidigare inte haft någon riktigt bra erfarenhet av. Och det var också det jag framförde till de som försökt få mig att gå med. Argumentet att det var bra produkter, naturliga produkter, väl testade, dunderprodukter som skulle göra underverk för min hälsa var inget som bet på mig... Jag har ju min bioresonans, och jag testar alla produkter jag rekommenderar till folk, och med denna vill jag också kunna testa varje produkt för sig för att se om mina kunder faktiskt har nytta av dem och mår bra av dem.
Synergys produkter är ju sammansatt av flera olika komponenter, visst är de från helt naturliga råvaror, men trots det- hur ska man då veta vad som är bra och vad som inte fungerar om bioresonansen säger ifrån? Ett annat argument var att jag kan sätta ihop denna blandning till samma pris som synergy säljer sina produkter för, och då också kunna anpassa individuellt för varje kund. Fyra personer hade försökt få mig övertygad, och jag hade envist tackat nej! Men den fjärde personen var envisast av alla och fick mig slutligen med långa tänder att gå med i nätverket, åtminstone för att använda själv och se vilka resultat det ger... något jag är väldigt tacksam för i dagsläget!

Vad har då dessa produkter gjort för mig och min hälsa?

Jo det har gjort mig rörligare! Jag har återfått rörligheten i mina höfter och för första gången i mitt 50+ liv har jag också lyckats gå ner i spagat!
Jag orkar mer, presterar mer och min kropp känns mycket lättare och piggare, något jag märkte redan efter bara två månaders användning.
Jag känner inte längre av några extraslag från hjärtat, och de har jag ju levt med i många år redan. Återhämtningen av musklerna fungerar mycket bättre, och jag är inte sjuk efter träning längre, något som kunde hålla i uppemot en vecka efter att nya träningsprogram introducerades.
Och sendrag i vaderna får jag inte längre, inte ens fast jag inte tar magnesium under en längre period...
Och jag kan gå ner i vikt, om jag vill... :) De kilon jag lade på mig över jul, försvann på ett par veckor!
Jag sover också mycket bättre.
Men det mest märkbara...och det häftigaste av allt. Min sköldkörtel fungerar igen! Och jag har tvingats sluta med Thyroxinet för att jag blev för hög... Jag blev också tvungen att sluta med alla stimulanter för sköldkörteln under en period, men nu tar jag trots allt L-fenylalanin sporadiskt för jag är ju livrädd för att få hypothyreos igen.
Jag har ju inte direkt haft något problem med blodtrycket, även om det är en svaghet i släkten, men ibland under de senaste åren har jag kunnat känna av en tryckande huvudvärk , speciellt vid stressiga perioder, och då har jag noterat en stegring i trycket, men någon blodtrycksmedicin har jag aldrig tagit. Trycket i huvudet känner jag dock inte av mera, inte ens fast det är stressigt ibland.
Och efter att ha läst Jyrkki Penttinens bok, Arginin och hälsa, så vet jag också att jag aldrig kommer att behöva blodtrycksmedicin :)

Jyrkki Penttinen är läkare, kirurg och medicinare. Han är dessutom docent i epidemiologi och har forskat på arginin och dess verkningar i människokroppen i 15 års tid. Efter att ha läst hans bok -Argin och hälsa, (läs den!) så förstår jag att det är stressen som orsakat en stor del av mina krämpor. Stressen tömmer nämligen kroppen på arginin, vilket ger symtom som förhöjt blodtryck och cirkulationsbesvär, diabetes typ 2, metaboliska syndrom, kroniska trötthetssyndrom och depressioner mm.
Annat som han också tar upp i sin bok och som kunde förebyggas med arginintillskott är bla. havandeskapsförgiftning.

År 1998 gick det medicinska nobelpriset till tre professorer som på olika håll i världen kommit till samma resultat, nämligen hur viktigt L-arginin är för vår hälsa! Det argininet bla gör är att det gör våra blodkärl mer avslappnade, och är man medveten om att vår kropp har mer 100 000 km blodkärl, så förstår man också hur viktigt argininet är för cirkulationen i hela vår kropp, muskler, hjärna och alla organ!
Enligt Penttinen har läkarkåren också känt till L-arginintets hälsoeffekter sen 70-talet, men fortfarande rekommenderar de blodtrycksmedicin för att ta bort symtomet högt blodtryck istället för att rekommendera L-arginin som orsakar - symtomet högt blodtryck. Och man står ännu en gång där med frågan.... Varför?
Med bioresonas har jag också kunnat konstatera att argininet står bakom en stor del av hormonstörningarna, och dessutom bakom enzymproduktionen...

Tillbaka till Synergys produkter, (eftersom det är dessa jag själv använder,) nu då jag efter ett års användning och erfarenhet står där med facit i hand.

Det är kanske två-tre personer som bioresonansen sagt att detta är inte bra för den personen, och de har varit väldigt allergiska och överkänsliga. Då har det handlat om bärdrycken Mistify, och antagligen allergi för något av bären den innehåller. Förövrigt höjer de energin för alla! Och det visar på att konceptet är rätt! De är välgörande, de är naturliga, de balanserar verkligen och höjer kroppens förmåga till självläkning! Det de gör som stärker våra kroppars självläkning är att de är väldigt antioxidantrika, och mineralrika. De avgiftar och basar kroppen (Varken bakterier,virus eller svamp trivs i basisk miljö, detsamma gäller cancerceller).

Och de ökar cirkulationen!

Och priset då?
Pris och kostnader är ju alltid en prioriterings sak! En rökare lägger gladeligen 300€/månad i cigaretter, och jag som inte rökt på flera år lägger gladeligen 100€/månad i synergysprodukter eftersom de får mig att må bra!

Men sagt om priset på produkterna; jag skulle aldrig kunna plocka ihop motsvarande produkt till det pris som synergy saluför sina produkter för.
No way, dubbelt upp alla gånger om man ska komma till motsvarande.

Så till alla er som försökte få mig att gå med i synergy får jag bara erkänna, och bita i det sura äpplet, jag hade fel! Och jag ber om ursäkt för att jag misstrodde er och bolaget!

Och jag hoppas att alla därute får upp ögonen för vad synergys produkter har att ge och vad de kan tillföra för att vi ska återfå vår hälsa, och också kunna bibehålla hälsan.

Mera finns att läsa här om synergy och deras koncept www.synergyworldwide.com  och för den som vill prova produkterna och beställa direkt från denna sida, så frågas det efter en sponsornummer, och det är fritt att använda denna nummer 1593688. Har du frågor? Fråga på! :)

Med hopp om hälsa och välgång till alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar