söndag 26 april 2015

Den undergörande Manuka honungen


 Nu har jag äntligen fått hem första laddningen med guldet från Nya Zeeland! För ser man till effekten av Manukan så är den värd sin vikt i guld!
Jag har valt att endast saluföra den bästa och effektivaste honungen och därför har jag valt Raw Manuka Honey och de styrkor jag har av denna är 20+ och 15+. Att den heter Raw betyder ju vanligen att den inte upphettats, men Raw betyder gällande manuka honung, att den har slungats långsammare - ingen manuka är upphettad/pastöriserad, i processen överstiger aldrig temperaturen 43 grader, vilket är bikupans max temperatur. Detta gäller åtminstone dessa kvalitetshonungar. Jag har dessutom ett litet parti Manuka honung med styrkan 22+. Jag ska försöka få upp en bild på den i morgon. Den burk jag tänkt ta hem för att få på bild såldes tyvärr på vägen :)

Ju högre + tal desto högre medicinsk effekt vilket naturligtvis också visar sig i priset.
Honungen och andra manukaprodukter kommer att börja saluföras via webbshoppen inom kort.

Vad är Manuka?
Manuka honung är en natur honung från Nya Zeeland, känd och använd i hundratals år av Maorifolket för dess medicinska egenskaper. Namnet kommer från Manuka busken (Leptospermum Scoparium), vars nektar bina samlar och busken finns enbart på Nya Zeeland. Busken hör till tea tree familjen, som har naturligt antibakteriella egenskaper och kombinerat med binas enzymer får honungen mycket speciella egenskaper. All honung har vissa antibakteriella egenskaper, men enbart Manuka honungen klassas som medicinsk och har mångfalt högre och bättre egenskaper.
Sedan 60-talet har man forskat kring Manuka honungen och ständigt dyker nya fördelar upp, hittills har forskning konstaterat att den är effektiv även mot bakterier som streptokocker, stafylokocker, e-coli, och resistenta bakterier, MRSA.  Dessutom kan den vara effektiv mot: magproblem, tarmsjukdomar, magsår, IBS, Crohns, diarre´, sura uppstötningar, mycoplasma, svårläkta sår, svampsjukdomar, psoriasis, infektioner, brännsår, liggsår, olika virus sjukdomar. Dessutom innehåller honungen mängder av antioxidanter, enzymer och mjölksyrebakterier.
Honungen klassas i två huvudkategorier:
Active UMF/NPA(Unique Manuka Factor, Non Peroxide Activity)), styrkan fastställd av ett oberoende laboratorium och därefter certifierad mellan 5+ och 30+. Högre tal betyder högre medicinsk styrka, så att ex 10+ är minst 10 ggr effektivare än Manuka 1+. Av de högre styrkorna får man endast mindre mängder/år. Alla nivåer i honungen är certifierade till garanterad nivå. MGO(methylglyoxal) nivåerna är högre i denna grupp.
Active TA (Total Activity) är mätt enbart till ett medeltal av de totala peroxid och naturliga antibakteriella nivåerna. Därför är det viktigt att denna kategori har ett högt nummer på burken, för att alla nivåer ska vara tillräckliga. Dessutom bör den vara av hög kvalitet, som de vi marknadsför.
Honung skall inte sättas i het dryck! Den ska tas som den är på sked, och får smälta i munnen. Kan också strykas direkt på huden.http://kurera.se/nya-honungen-som-ar-mer-effektiv-an-antibiotika/

http://www.svd.se/mat-och-vin/honung-klarar-envis-bakterie_6812971.svdInga kommentarer:

Skicka en kommentar