lördag 26 oktober 2013

Grått och trist...


Ja så kan det också se ut, precis som livet i allmänhet. Vem har väl sagt att solen ska skina varje dag?

Ibland skiner solen och allt känns ljust och glatt, däremellan uppfylls vi av ett kompakt mörker, men se där mitt i allt det mörka blir det en spricka i molntäcket, och så ser man en stjärna glimma till... för att om en stund stråla klart, och snart kanske det mörka fylls av en massa ljusa glimmande stjärnor?

Den mörka natten följs alltid av en gryning, efter regn kommer alltid solsken... så sant!
men ack så lätt att glömma när mörkret omsluter en.

En gammal goding! :) med Annifrid Lyngstad   

Ha en riktigt skön helg och ta tillvara alla "stunder"!

fredag 18 oktober 2013

Stockholms-tripp

Det blev en trevlig snabbvisit till Stockholm i veckan. Efter en natts ostörd sömn ombord på Baltic Princess  tillbringades torsdagen tillsammans med en hop entusiastiska rayocomp användare.
Dragare av workshopen/seminariet var Mrs. Gudrun Bunkenburg, Rayonex international medical support specialist och deras Exportchef  Mr. Holger Terlohr.


Mrs Gudrun Bunkenburg har i många år jobbat med Veterinärmedicin och Bioresonans och nu flyger hon jorden runt och utbildar och inspirerar Rayocomp användare om hur de bäst hjälper sina patienter.

Det blev en mycket givande och inspirerande dag och hem for man glad i hågen och tillfreds med allt nytt rayonex har att erbjuda. Många tips på behandlingsförslag och aha upplevelser fanns med i bagaget hem, och utöver det en ganska saftig faktura på en nyinvestering :s

Ack dessa fakturor de dyker bara upp helt överraskande, men ibland blir det bara för frestande och utmanande för att kunna låta bli... klart man vill vara med...Spännande!






måndag 14 oktober 2013

Behandlingsdebut...


...för Bruno! På förmiddagen fick Bruno sin första bio-resonansbehandling för hosta.
Han har hostat tidigare medan vi var på semester, men det gick över.

  

På söndagmorgonen vaknade vi dock av ett ynkligt jamande som knappt gick att tyda som sådant utan mera som ett kraxande pip... han fortsatte dock med en kruppaktig hosta, och blev därmed lagd i behandling. Något bekymrad till att börja med... 
På kvällen upprepades behandlingen, och då låg den lilla älsklingen helt avslappnad och njöt av behandlingen. 
Om han slutat hosta och kraxa vågar jag ännu inte svara på, men åtminstone inget jag hört under dagen, däremot spinner han helt som vanligt. Vi får väl se när morgonen gryr och lustarna för lite utomhusvistelse faller på.

 Efter bio-resonansen låg Bruno kvar och tog igen sig, medan vi fortsatte med lite avmaskning på lillebror Felix. Han har tidigare fått behandling både för ögoninflammation och avmaskning.
Men nu ligger han helt utslagen... så där antar jag att det finns en hel del småkryp som snyltar på den mat han äter! Inte så förvånande faktiskt, för han håller på att äta oss ur huset! :) Trots eller kanske pga alla möss han äter. Så är det att ha stadsfrassen hemma på besök... men han är en kär och välkommen gäst!


Jodå, Brunos hosta och heshet var mycket bättre nu på morgonen, men det blev ännu en behandlinsrunda innan grabbarna stack iväg ut på dagens första musjakt!


Vår 14 år gamla katt Maja somnade in i våras, hon orkade inte mera. Veterinärens blodprov visade på helt förstörda njurar men hon kämpade envist på nöjd och glad in i det sista tills njursvikten gav ett akut lungödem. Med hjälp av bio-resonansen som gjorde henne lugn och en sömtablett somnade hon i min famn,  medan mattes hand  kärleksfullt smekte hennes lilla kropp.  In Memorian (Mattes sorgebearbetningsfilm )
Ack de kära, kära "krypen" vad vore väl världen utan djur!?

söndag 13 oktober 2013

Samma bilder men ändå så olika

 Om jag öppnar min dörr och stiger ut på terassen är det detta jag ser, samma sak varje gång, men ändå så olika, ingen dag är den andra lik....


Tar jag några steg framåt och går ner till stranden så ändras vyn en aning och jag möts av detta...


Och ifall jag svänger huvudet åt andra hållet... ja vad hittar vi väl där?


mmm... vilken underbart vacker värld vi lever i, en mångfald av färger, en fröjd för ögat! Och detta är min värld! Vem kan väl påstå att alla dagar ser likadana ut?

lördag 12 oktober 2013

Att ha eller inte ha Borrelia?

Ja det är frågan och därom tvista de vise.

Det lutar allt mer mot att Borrelia eller Lyme-sjukan är ett område det blir att fördjupa sig mera i...

Till min mottagning kommer allt mera folk med långvarig trötthet, orkeslöshet, huvudvärk och smärtor av varierande slag. Dessa har sökt hjälp hos otaliga läkare under en längre tid utan att få hjälp. " de säger att de tagit alla prov, och att jag är frisk, men jag känner mig långt ifrån frisk!?". Ibland är det åldern som ska vara den bidragande orsaken, och ofta förklaras det med stress eller depression. Tagna Borreliaprov kan ha visat svagt positivt, och förklarats med att "du kan ha haft en borreliainfektion tidigare." Men vart försvann den infektionen då nästa prov visar negativt? En borreliainfektion läker inte ut av sig själv! Den kräver långvarig behandling med antibiotika eller örter.
Om en borrelia infektion inte försvinner av sig själv, så hur förklarar då vården  sin tolkning "du kan ha haft en infektion tidigare"?

Trots mina många år inom sjukvården har borrelia för mig varit en något "luddig" sjukdom. Man har varit observant på den röda ringen efter fästingbett -erythema migrans, och om patienten uppvisat en tydlig ring så har de behandlats med en antibiotikakur på 2-3 veckor. Obehandlad borrelia kunde däremot leda till neurologiska besvär, muskel besvär och problem med lederna samt antibiotika i flera månader och upp till ett halvår.

Det är i princip det jag visste på den tid jag arbetade inom vården.
Jag fick däremot lära mig mycket mera om borrelia det år jag var alterneringsledig och arbetade på Birka Princess med Ålänningar. Där framkom syptom som obeskrivlig trötthet, utmattning, värk och muskelbesvär av varierande slag, och ett otroligt lidande innan de slutligen lyckades få sjukdomen diagnostiserad och äntligen fick påbörja behandlingar med antibiotika utan att för den skull veta hur lång behandlingstiden skulle bli? Men bara att få diagnosen bekräftad...
På nedanstående länkar hittar du en del matnyttig information om borrelia.

http://www.borreliainformation.se/
http://borreliablogg.wordpress.com/tag/antibiotika/

Och så lite från läkarhåll;          http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=2918
                                                   http://www.medfak.umu.se/digitalAssets/3/3001_inf_4bergstrom.pdf
                                                   
 och veterinär;                            http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Hund/Infektionssjukdomar/borrelios
                            http://www.veterinaren.nu/hund/sjukdomar/infektioner-och-parasiter/borrelios-hund


Vad kan då jag göra åt borrelia?  
"Humbug!" enligt läkarna. Men hur vet de det? Ingen läkare har frågat mig hur jag kan påvisa, eller behandla borrelia?!
En klient upplyste mig om att läkaren blivit arg och gjort narr av honom, när han berättat att han visst hade borrelia och börjat må mycket bättre med min hjälp.
Något förvånande enligt min mening... Hur kan en läkare bli arg om klienten börjat må bättre?

Nu verkar det nästan som om veterinärerna har större kunskap om borrelia än läkare, och en del känner tydligen till att borrelia  kan gömma sig lite var som helst i kroppen.
Visar ett blodprov negativt så ger det endå  inte ett tillförlitligt svar, utan de tar också prov från tex ledvätska. Därmed inte sagt att det ger ett positivt svar...

Vad som däremot ger utslag på vilken bakterie det än gäller, även borrelia, är bio-resonansen. Och resultaten av att behandla borrelia med bio-resonans låter heller inte vänta på sig!

Också våra fyrfotade vänner tar tacksamt emot behandling med bio-resonans, och enligt deras respons på behandling tror jag knappast någon ens kommit på tanken att kalla den humbug :)



En ny dag full med nya möjligheter!


Jag står med ett nytt oskrivet blad i min hand, ett blad som jag kan fylla med precis vad jag vill...
 
Vad jag ska tänka och känna är min egen skapelse, ingen annan är ansvarig för min skapelse och jag besluter själv vad som skrivs under dagen... Fantastiskt!

Höstfägring


Ännu hänger de gula löven envist kvar på träden också i skärgården


Andas, andas... Jag fyller lungorna med den friska luften och doften från havet, skogen och jorden kittlar behagligt näsborrarna.


Någon enstaka frostbiten ringblomma dröjer sig också envist kvar.




Underbart vackert precis innan skymningen smyger sig på.



lördag 5 oktober 2013

En arbetande kvinnas lediga dag...


...eller en helt vanlig lördag, förutom ryggskottet som slog till akut på onsdagen :(.
 Känner mig lite smågrinig faktiskt...
Egentligen var det ju inget skott utan mera som om två jättehänder vred om musklerna i ryggen några gånger för att sedan låta både mag och ryggmuskler bli i en konstant sammandragning...
Nå det värsta gav med sig redan på onsdagskvällen. Och jag har sagt det förr men jag säger det igen - jag är så glad åt min rayonex rayocomp! Nu återstår bara ett konstant molande i ländryggen, men som tyvärr ändrade en del på planerna för dagen.
Jordhögen står fortfarande kvar och väntar vid Einarsgården, annars hade jag tänkt få gräsmattan färdigställd där idag, men kanske lyckas det bättre i morgon?
Ryggen till trots är dock rödbetorna ur landet och blommorna omplanterade... dvs de blomster som kattskrällena haft i golvet de senaste två dygnen :/ .
Tvättmaskinen har gått sina rundor, huset är dammsuget, middagen tillredd och avnjuten och helt plötsligt fick jag en sån lust att tvätta fönster och byta gardiner!? och detta trots att det fortfarande var helt möjligt att se ut genom rutorna...
Min filosofi säger att man ska göra det man tycker känns roligt för tillfället i stället för att göra saker bara för att man måste... och därför har jag det nu nästan julstädat  på kuppen :)