Ja det är frågan och därom tvista de vise.
Det lutar allt mer mot att Borrelia eller Lyme-sjukan är ett område det blir att fördjupa sig mera i...
Till min mottagning kommer allt mera folk med långvarig trötthet, orkeslöshet, huvudvärk och smärtor av varierande slag. Dessa har sökt hjälp hos otaliga läkare under en längre tid utan att få hjälp. " de säger att de tagit alla prov, och att jag är frisk, men jag känner mig långt ifrån frisk!?". Ibland är det åldern som ska vara den bidragande orsaken, och ofta förklaras det med stress eller depression. Tagna Borreliaprov kan ha visat svagt positivt, och förklarats med att "du kan ha haft en borreliainfektion tidigare." Men vart försvann den infektionen då nästa prov visar negativt? En borreliainfektion läker inte ut av sig själv! Den kräver långvarig behandling med antibiotika eller örter.
Om en borrelia infektion inte försvinner av sig själv, så hur förklarar då vården sin tolkning "du kan ha haft en infektion tidigare"?
Trots mina många år inom sjukvården har borrelia för mig varit en något "luddig" sjukdom. Man har varit observant på den röda ringen efter fästingbett -erythema migrans, och om patienten uppvisat en tydlig ring så har de behandlats med en antibiotikakur på 2-3 veckor. Obehandlad borrelia kunde däremot leda till neurologiska besvär, muskel besvär och problem med lederna samt antibiotika i flera månader och upp till ett halvår.
Det är i princip det jag visste på den tid jag arbetade inom vården.
Jag fick däremot lära mig mycket mera om borrelia det år jag var alterneringsledig och arbetade på Birka Princess med Ålänningar. Där framkom syptom som obeskrivlig trötthet, utmattning, värk och muskelbesvär av varierande slag, och ett otroligt lidande innan de slutligen lyckades få sjukdomen diagnostiserad och äntligen fick påbörja behandlingar med antibiotika utan att för den skull veta hur lång behandlingstiden skulle bli? Men bara att få diagnosen bekräftad...
På nedanstående länkar hittar du en del matnyttig information om borrelia.
http://www.borreliainformation.se/
http://borreliablogg.wordpress.com/tag/antibiotika/
Och så lite från läkarhåll; http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=2918
http://www.medfak.umu.se/digitalAssets/3/3001_inf_4bergstrom.pdf
och veterinär; http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Hund/Infektionssjukdomar/borrelios
http://www.veterinaren.nu/hund/sjukdomar/infektioner-och-parasiter/borrelios-hund
Vad kan då jag göra åt borrelia?
"Humbug!" enligt läkarna. Men hur vet de det? Ingen läkare har frågat mig hur jag kan påvisa, eller behandla borrelia?!
En klient upplyste mig om att läkaren blivit arg och gjort narr av honom, när han berättat att han visst hade borrelia och börjat må mycket bättre med min hjälp.
Något förvånande enligt min mening... Hur kan en läkare bli arg om klienten börjat må bättre?
Nu verkar det nästan som om veterinärerna har större kunskap om borrelia än läkare, och en del känner tydligen till att borrelia kan gömma sig lite var som helst i kroppen.
Visar ett blodprov negativt så ger det endå inte ett tillförlitligt svar, utan de tar också prov från tex ledvätska. Därmed inte sagt att det ger ett positivt svar...
Vad som däremot ger utslag på vilken bakterie det än gäller, även borrelia, är bio-resonansen. Och resultaten av att behandla borrelia med bio-resonans låter heller inte vänta på sig!
Också våra fyrfotade vänner tar tacksamt emot behandling med bio-resonans, och enligt deras respons på behandling tror jag knappast någon ens kommit på tanken att kalla den humbug :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar