torsdag 3 december 2009

Sojamjölk hjälp vid klimakteriebesvär

Ljuset har återvänt! Underbart! Man känner sig genast väderkvickt till kropp och själ. Hoppas kylan nu håller i sig, så att vi nu slipper den gråa och trista tillvaron.
För någon vecka sedan hade jag en kund på mottagningen, som berättade att hon hört om soja preparatens positiva effekt på klimakteriebesvär. I stället för att köpa dyra preparat från hälsokosten hade hon gått över till att använda sojamjölk, för hon antog att det skulle ha samma effekt. Mina tröga kugghjul satte genast igång att fungera.. Och jag utbrast genast (av gammal ohejdad vana);
-Hur dum får man egentligen vara! Smått generad sa hon;
-Jag trodde det skulle vara samma sak..
Jag fick be henne om ursäkt, och förklara att det inte var hon som var dum, utan att det var till mig själv jag riktade dumheten!
Jag hade en längre period noterat att de besvärliga svettskoven varit borta, men att de nu alltmer hade börjat visa sig på nytt. Hennes påpekande fick mig att inse sammanhanget mellan svettskovens varande och ickevarande och bruket av sojamjölk.
Nu har jag återgått till Sojamjölken, och är därmed besvärsfri igen!
Som jag brukar säga; den egna risiga kroppen är den bästa läraren, och det får jag ständiga bevis för.
Och varje dag får man lära sig något nytt!

2 kommentarer:

  1. hej Mari-Louise, vill bara påpeka att länken till www.svininfluensan.com i din meny inte funkar :) annars mycket trevlig blog

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag får bara inte länken att fungera hur jag än försöker.

    SvaraRadera