lördag 15 juni 2013

Utrensning och titt i taket

Hela eftermiddagen har jag legat till sängs, och nu värker både huvud och rygg...Om nu detta beror på sängläget eller flunsan vågar jag dock inte uttala mig om. Synd är det på den vackra sommarkvällen, men av erfarenhet har jag lärt mig att det lönar sig att krypa till sängs när flunsan hälsar på :(.
Senaste veckoslut var jag på en mycket lärorik kurs med dr Mic McMullen, som också kunde konstatera att det kröp omkring basilusker i mitt blod! Ja de t.o.m. åkte snålskjuts i mina blodceller helt oinbjudna! Detta resulterade ju förstås i att jag satte in hela artilleriet för att rensa ut de rackarna... Och här ligger jag då och tittar i taket!

Bakgrunden och orsaken antar jag ligger i kratern efter den tand jag drog ut för 4 veckor sen? Efter två veckors intensiv värk, massor med värkmedicin, honung teatree, beckolja och en penicillinkur kom den första benflisan ur den såsande kratern, och ännu en vecka senare kom ytterligare en benbit ur hålet, först därefter började hålet läka ihop... men många var tydligen de bacilusker som hann smita ner genom hålet och ut i mitt blodssytem?!

Nu saknar jag ett mikroscop! Ett elektronmikroscop med både mörkfält och faskontrast ligger högt på önskelistan just nu, så är det någon som vet någon, som eventuellt känner någon, eller har någon bekant som kan tänkas sälja ett begagnat fungerande mikroscop, och gärna med tillhörande videokamera, så hör av er. Här finns intresse!

Och nu fortsätter min utrensning med ett varmt ångande bastubad! Det finns ju ett gammalt finskt ordspråk som säger;
Om inte bastu, tjära eller sprit hjälper, så då är krämpan obotlig.

Tjäran den droppar jag i vattnet på bastu-ugnen (i form av beckolja) spetsad med teatreeolja, aromerna andas in genom näsan, och de väldoftande, välgörande aromer dras djupt ner i lungorna. Fotbad med 1 dl havssalt hör också till kuren. Och så var det det där med spriten... nu känns som om jag gärna skulle vilja avstå från denna, men det återstå att se om jag ockå tvingas till en liten konjak efter bastubadet!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bastu

Bastubad och flunsa kanske någon undrar? Värme dödar både bakterier och virus, också det orsaken till att vi får feber. Nu hör jag till dem som ska vara i det närmaste dödssjuk innan jag får feber, därför använder jag mig av bastu! Kommer inte värme innifrån, så får jag väl tillföra den utifrån... Och jag som avskyr långvarig värme. suck...


1 kommentar:

  1. En riktig #hästkur" har du ordinerat dig själv! Bra! Bara det att jag borde göra detsamma....snuvig...feber får jag sällan.

    SvaraRadera