söndag 23 juni 2013

Selma & gänget på Märigrund

Midsommarhelgen avslutades med en skumpig utflykt till Märigrund. Trots det soliga vackra vädret har blåsten retat upp Sjöberg ganska ordentligt denna midsommar, och havet var fortfarande ganska lekfullt...Men vad är väl en midsommarhelg om man inte slipper ut en tur på havet?! Nå nu körde vi faktiskt båt på midsommarnatten också, en lugn stillsam tur med fullmåne och allt, härligt, härligt!

Dagens jungfrufärd i den nya båten gick som sagt till Märigrund, den sommarfagra ön i Norrnäs yttre skärgård och väl där togs vi välkomnande emot av årets sommargäster.


Selma och gänget hälsade så mycket till Matte&Husse att allt är väl med dem där ute, och mat det har de i överflöd!!


Storhuset står där som alltid lika välkomnande för alla som kommer förbi, och trots att besöken hunnit bli många under årens lopp så hör det till att skriva namnet i gästboken, många är det som redan besökt vårt härliga Märigrund denna sommar.Uppe på berget har någon slängt ett enormt ankare -helt i trä, tillverkat av byns egen finsnickare Jan-Erik Granskog, Ankaret är försedd med en informationstavla över skärgården, med intressant läsning från förr.Fortfarande står bodarna kvar och minner om det gamla fiskeläget, men numera är det sällan någon stuga har nattgäster. Annat var det förr... som barn var det en upplevelse att stå på stranden och se när fiskebåtarna tuffade i väg ut - på rad, för att sedan komma intuffande välfyllda och nedtyngda med fisk. Undrar om om det är något som kommer att upprepas? Knappast, men nu är ju ön bebodd igen, och vi lovade Selma och hennes vänner att vi snart ska komma på besök igen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar