måndag 27 maj 2013

Nöjd !


Inget blev på minussidan detta veckoslut, utan så gott som alla förhoppningar blev uppfyllda! En skön känsla - den där tillfredställelsen - vetskapen att snart är allt avklarat också denna vår.

Trädgårdslandet har "omstrukturerats" med lite upphöjda odlingsbäddar, och  sallad , morot, frilandsgurka och palsternacka-frön har kommit i jorden. Vart mina rödbetsfrön tagit vägen, det vete fåglarna! Nåväl det blir till att skaffa nya. Synd- det var en spännande sort som förkommit... Sparrisen är planterad och också rabarbern som inte trivts på sin gamla plats har flyttats.
De från frö uppdrivna medicicinalörterna,
Hjärtstilla, gullris, ålandsrot, svartkämpar, läkemalva, malört och bockrot har planterats ut lite varstans. Huruvida de överlever inkommande vinter återstår att se, jag får väl försöka få till ett ordentligt vinterskydd i god tid... Citronmelissen verkar ha frusit bort, så där blir det till att inhandla en påse ettårig ört, men förövrigt spirar alla kryddörter tom. lavendel har överlevt vintern.I jordgubbslandet visar sig de första blommorna redan i slutet på Maj! Och under söndagseftermiddagen slog de ut med en rasande fart! Varje gång jag gick förbi fanns där nya blommor, kanske blir det till att söka fram frostskyddet ännu någon natt?


I växthuset växer tomatplantorna så det knakar,
Några plantor gurka som är tänkt att planteras ut på friland växer också ifrån mig. En av dem planterade jag inomhus, efter en viss tvekan, men kanske lika bra.
Kvar står nu snart bara sommarblommorna och
väntar på utplantering, men jag vill nog se blommande plantor innan de planteras ut.
Spännande blir det också att se hur buskpionerna tar sig, och hur de börjar se ut? En ny bekantskap ska det bli.


Jag fick också en del bonuslökar, samtidigt med leveransen av de röda björkarna som ska planteras vid Einarsgården, och de gror nu som bäst i jorden...


 Gräslök, kinesisk gräslök (med vitlökssmak) och luftlöken sprider sig och växer ganska vilt, och det ska den få fortsätta med. Problemet är bara vildhallonen som konkurrerar om platsen,

därför har de nu fått en helt egen bänk, förhoppningsvis fri från hallon, vilket visar sig så småningom
Och här de förargliga hallonbuskarna, som nu ska få ta över... Härifrån har räddats, johannesört och lök. Vallörten verkar klara sig ganska bra i konkurrensen med hallonen, men den ska också räddas till annan plats, men den sprider sig och räddar sig ganska bra själv, och johannesörten finns också lite överallt + lök, en salig blandning, jo visst! Och ska så få förbli...


Söndageftermiddag ägnades sen åt Einarsgården. Kratta, räfsa och bända sten...och snart är de förargliga stenarna borta från gräsmattan. Men ännu återstår en del...Onödigt mycket sten kom upp till ytan i samband med höstens dränering, men nog ska det väl bli gräsmatta där också vad det nu lider. Lite örter fick jag också planterade där, men den planerade örtagården där uppe blir nog framskjuten till nästa år!

Och sen avslutningen på helgen...


Ryggläge på terassen... 

Helt nöjd och tillfreds med det veckoslut som varit!
Bortblåst är vårtröttheten! Och alla;  matte, husse och hund har fått motion, gubben har också fått  sina "fällor" tvättade och placerade i havet... Vilket innebär att det nu bara återstår att invänta fångst och skörd! Det känns gott att leva i denna försommargrönska!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar