tisdag 1 januari 2013

Nytt år- Nytt oskrivet blad

Årets första dag präglas av glashalka, regn och allmän grå dysterhet! Ingen vidare start på det nya året? eller... kanske är det bra att få börja med lite stillsam dysterhet för att sakteligen få arbeta sig upp till en varm  färgsprakande tillvaro vartefter året framskrider?
Medierna fylls också av olycksbådande dystra prognoser, och man kan ju fråga sig vad som är meningen med att sprida alla dessa dystra tankar? I min ljuva barndom skrek inte medierna ut en massa  hemskheter och farligheter, (eller det kanske de gjorde?) åtminstone var de inte en central del av våra liv. Men vi bar inte heller på en massa rädslor för vad som eventuellt skulle kunna hända i framtiden, utan i vår oskuldsfulla tillvaron fick vi leva livet lugnt och tryggt, och vi fick ta dagen som den kom.

Allt eftersom världen minskat - på gott och ont, så fylls våra hem med information från jordens alla hörn. Och mycket sällan nås vi av glädjande nyheter. Nej det som når oss är våld, pandemier, olyckshändelser, krig och katastrofer av allehanda slag. Och detta kan ju inte skapa annat än rädslor och otrygghet?! Personligen efterlyser jag lite mera positiva tankar hos alla och envar, inte minst hos medierna. Jag tror nog att det är flera än jag som gläds över att läsa om hur någon räddat grannens katt ur sjön? Hellre det än att ständigt matas med negativiteter. Varför ge mera energi till eländet i världen? Varför inte ge energi till det som är positivt i tillvaron och kanske därmed få det positiva att växa?


Med hopp om mera positiva tankar och framtidstro i medievärlden! Det är det som får människans hopp om en ljusare framtid att växa! Kanske inte heller så dumt att titta på brasan i spisen i stället för TV-rutan?

Nu har vi ett nytt år med nya möjligheter och en massa oskrivna blad som ska fyllas med nya härliga upplevelser! Underbart att själv få bestämma vad som ska stå på sidorna i min bok. Mitt nyårslöfte är att fylla sidorna med .... Nej, det tänker jag inte avslöja! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar