söndag 1 maj 2011

Amalgam ännu en gång (Mercury/aluminium)

Det är alltid intressant att kolla upp sökorden för att se vad folk söker efter, och i mitt fall är det helt klart de sidor som jag skrivit om amalgamet som är de mest besökta.
Därför ska jag ännu en gång återkomma till ämnet amalgam och kvicksilver, det fortfarande så tabubelagda ämnet...
 Jag besökte ju nyligen en naturterapeut som använde sig av bio-resonans undersökning, och ännu efter så många år visar det sig att kvicksilvret är högt i min kropp. Nå det förvånar mig inte, kvicksilvret har en mycket lång halveringstid, och mina fyllningar sanerades i första halvan av 90-talet nån gång. Dvs det är snart 20 år sedan. Det som blir intressant att se, är om terapeuten lyckas avlägsna kvicksilvret med sin bio-resonans behandling? Jag ska ge det ett försök, åtminstone blev jag ordentligt sjuk dagen efter förra behandlingen, och jag fick tom känningar av den gamla kvicksilvervärken, för att inte tala om "hjärndimman".
Det jag har tänkt ge mera utrymme är saneringen av amalgam, och hur man bör gå till väga. Det finns många råd; bla. att gå försiktigt fram och bara sanera en fyllning åt gången, och gärna med längre tidsintervaller. Det är ett alternativ, som är bra ifall man går till en tandläkare som saknar utrustning för just amalgamsanering. Personligen avlägsnade jag två fyllningar varannan vecka tills det var klart. Min tandläkare vägrade till en början att byta mina fyllningar, men eftersom de satt i min mun, som jag personligen såg mig ansvara för, så fick han ge med sig!
Till en början blev jag sjukare, men jag hittade bra litteratur på biblioteket och lotsade mig fram i vitamindjungeln.
Jag fick själv ta reda på hur jag skulle skydda mig för ytterligare förgiftning! Och information fanns att få tag på, tom för 20 år sedan!
Dessbättre så finns det idag mängder med information på nätet, och tandläkare som vet att man faktiskt blir sjuk av kvicksilver och som dessutom specialiserat sig på just amalgamsanering. Och man kan tryggt överlämna sig i deras vård! De kan också ge råd om vad som är bäst för dig, beroende på symtom och antalet fyllningar. Ta reda på en seriös tandläkare med ordentlig utrustning för sanering. Det är mitt råd! Bästa tandläkaren hittas vanligen med hjälp av djungeltelegrafen!
Det andra alternativet är att sanera alla fyllningar på en gång! Vilket de flesta tandläkare som fördjupat sig i ämnet kvicksilverförgiftning gör! De har skaffat sig en ordentlig utrustning för att inte utsätta sina patienter för mera gifter! Som exempel har de kraftiga aggregat för utsug av giftångorna som frigörs från fyllningarna och friskluftsmasker till både patient och vårdare. Innan saneringen krävs också att man äter en kraftig dos med vitaminer och antioxidanter för att skydda kroppen vid saneringen och höja immunförsvaret. Många som är belastade och sjuka av sina amalgamfyllningar kan redan under "vitaminkurens" gång märka en förbättring.
De viktigaste tillskotten som bör intas före en sanering är C,B,E-vitaminer, Selen, Zink, Q10, Echinacea, Vitlök och Cystein. dvs höj immunförsvaret!
 Nedan hittas några användbara länkar.

www.amalgamskadefonden.se/amalgamsanering.shtml
www.mintera.se/innehall1/amalgamsanering.htm
http://www.kvicksilver.org/hg/sjuk.html 
http://www.tf.nu/artiklar/sjukdomar-och-kvicksilver-paverkan/ 
http://www.vitaviva-info.com/sv/content/view/full/1932
http://www.klokast.se/siem/Amalgambroschyr.html
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/97nr1/97-1art4.htm
http://home.swipnet.se/raccarls/amalgam/amalgam.htm
http://terveyshymy.fi/artikkelit/susannalla-todettiin-amalgaamimyrkytys
http://www.youtube.com/watch?v=ihFkyPv1jtU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar