söndag 28 juni 2015

I natt sover vi gott!
Egentligen borde vi som många andra ha farit ut på friluftsdag till Märigrund, precis som det var tänkt... och så hade vi ju antagligen gjort om det varit så där halvdåligt eller halvbra väder som det varit hittills i sommar. Men så vaknade vi till en strålande vacker dag!


Medan maken for och hämtade ännu ett "laxhuvud" ur laxfällan (tyvärr så tycker också sälen om lax, och passar varje dag på att utnyttja det dukade bordet) så tog jag en härlig morgonpromenad med den fyrfotade vännen.
Väl hemkommen råkade  häcksaxen av någon anledning hamna i min hand, och så infann sig den där lusten...och den kyliga väderleken har liksom inte fått lusten att infinna sig tidigare i sommar. Men just idag infann sig lusten, och då gäller det ju att passa på!
Och som alltid när man får ett riktigt "utbrott" som grannen uttryckte det så leder det ena till det andra!


I ett huj hade vi förlängt gärdesgården med 5-6 meter. Häckarna klipptes ner, gräset trimmades och de enorma lövhögarna forslades bort.


Och se där... där dök vårt lustiga hus fram igen! Det har en tid varit helt dolt av de vildvuxna häggarna.

Eftersom solen äntligen lyser, och det också utlovats lite bättre väder så genomgick de ulliga mattorna också sin sommartvätt. Hoppas bara vädret håller sig torrt åtminstone ett dygn till så kanske de kan få eftertorka i bastun sen.Men summa sumarum. Vi är helt nöjda med denna dagen i våra liv! Allt detta hade varit ogort om vi gjort det som troligtvis väntades av oss? Och i natt kommer vi att sova riktigt gott! För nu gnager inte längre mattorna som låg fuktiga och luktade illa på mitt samvete, och ögonstressen som den vildvuxna häcken orsakat är borta med vinden!

Sommartiden är så fruktansvärt full av tillställningar av allehanda slag.
Och man måste väl egentligen besöka alla! eller? vem säger att man måste?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar