onsdag 28 december 2011

Tack för besöket Dagmar!

Nu är julen överstånden och vår sista besökare denna julhelg blev du Dagmar! Visst är det roligt med besök, speciellt oväntade besök, och Dagmar för mig kom ditt besök oväntat! Jag fick höra om din ankomst sent på juldagskvällen, andra vaknatten på åldringshemmet, så jag hann inte förbereda något speciellt, trots att du anmälde din ankomst ganska tidigt på natten. Du röt redan då ganska högljutt att du var på väg.

Jag blev varse hela din närvaro först på väg hem. Tre byar längs min väg hade du redan mörklagt, dessutom hade du spritt en massa bråte över vägen, lite dumt tycker jag... och inte nog med det, du hade också vält en massa träd längs vägen. Men tack Dagmar för att du inte hade vält några träd över min hemväg!
Vattenståndet stod dock högt, och på en del håll längs vägen var det riktigt blött. Jag försökte fånga din kusin Sjöberg på bild när jag kom hem, men utan att lyckas i mörkret. Dagmar han var ju helt vurm! Du måste ha retat upp honom ordentligt? Vattnet stänkte runt lusthuset! Grannens brygga hade han flyttat till andra sidan båthuset, och dessutom slängt upp båten på stenpiren. Jag noterade att du också hade städat bort träden på grannens tomt. Jag förstår om du tyckte de var i vägen, men varför slänga granen över el-ledningen? Ännu är det för tidigt att sopa ut julen.
Du släckte också ner vårt hus, nästan ett helt dygn var vi utan el. Ganska skönt egentligen, att få mysa med levande ljus och fotogenlampor.  Att sedan nästa släkting släcker ner vårt hus även följande natt tyckte jag dock var ganska onödigt, eller hur?
Dagmar du får gärna komma på besök igen, men nästa gång kan du komma ensam , dra inte med hela tjocka släkten!

onsdag 21 december 2011

Julefrid till alla!

Idag har vi haft några timmars sol, tack för det! Att solen fick skina idag betyder att vi nu haft fjärde soldagen i advent, och enligt gammalt så ska det då motsvara fyra veckors sol inkommande sommar!? Hoppas, hoppas att den får skina de dagar som är kvar till jul .
Gamla märken påstås ju inte stämma nu längre, men om man  tänker tillbaka till senaste års advent, med sina 10 soldagar och den sommar vi haft i år så ligger det trots allt ganska nära sanningen, eller hur?

Sista arbetsdagen före julledigheten går sakteligen mot sitt slut, vilket betyder att jag kan se fram emot hela fem dagars ledighet!
Det mesta av julbestyren är avklarade, limpor, bullar och andra bakverk ligger i frysen, pepparkakorna är bakade, lådorna är tillredda, sillen likaså, - till min egen förvåning.  Nå bullarna måste jag ju trots allt tillstå att maken har bakat. Nu återstår bara lite små inköp och att tillreda skinkan och koka lite lutfisk på julafton så är allt klart!
Så nu är mysfaktorn hög!


En riktigt skön och fridfull jul till er alla!!

.

måndag 19 december 2011

Julklappstips i sista minuten!

Julen knackar just på dörren! Har du julklapparna inhandlade och inslagna? om inte så kan jag tipsa om riktigt nyttiga och välbehövliga julklappar till alla!

 Ett presentkort på en eller flera gångers massage eller varför inte avslappnande ansiktszonterapi, nu kan jag också erbjuda en hälsoanalys med rayonex bio-resonans. Hur stor gåvan ska bli avgör du själv! Priset är ställbart. Det är bara att kontakta snarast, (040-8357569).

Vad jag själv skulle uppskatta?? Ja ovannämnda skulle jag inte ha något emot, men ett annat alternativ som jag skulle tjoa högt över är ett månadskort på gymmet!

God Jul till er alla!