onsdag 21 december 2011

Julefrid till alla!

Idag har vi haft några timmars sol, tack för det! Att solen fick skina idag betyder att vi nu haft fjärde soldagen i advent, och enligt gammalt så ska det då motsvara fyra veckors sol inkommande sommar!? Hoppas, hoppas att den får skina de dagar som är kvar till jul .
Gamla märken påstås ju inte stämma nu längre, men om man  tänker tillbaka till senaste års advent, med sina 10 soldagar och den sommar vi haft i år så ligger det trots allt ganska nära sanningen, eller hur?

Sista arbetsdagen före julledigheten går sakteligen mot sitt slut, vilket betyder att jag kan se fram emot hela fem dagars ledighet!
Det mesta av julbestyren är avklarade, limpor, bullar och andra bakverk ligger i frysen, pepparkakorna är bakade, lådorna är tillredda, sillen likaså, - till min egen förvåning.  Nå bullarna måste jag ju trots allt tillstå att maken har bakat. Nu återstår bara lite små inköp och att tillreda skinkan och koka lite lutfisk på julafton så är allt klart!
Så nu är mysfaktorn hög!


En riktigt skön och fridfull jul till er alla!!

.

4 kommentarer:

 1. Enligt bondepraktikan är en solskensdag i advent = en solskensvecka! ny sommar. Rimfrost i advent ger ett gott skördeår.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Tycks inta riktigt hålla reda på mig ! Skriver samma sak flera gånger :/

  SvaraRadera
 4. vissa saker kan vara bra att upprepa!

  SvaraRadera