torsdag 29 oktober 2009

Min historia

Mitt intresse för alternativ medicin har alltid funnits med, redan i den tidiga barndomen samlade jag örter till torkning med min farmorsmor Rosa. Hon dog tyvärr redan 1969, och då var jag bara 8 åtta år, så där gick mycket gammal visdom till spillo.
Ganska tidigt kände jag också den pockande dragningen till sjukvården, och efter en 25-årig mellanlandning inom akut och ambulanssjukvården är det först nu mitt i medelåldern som jag känner att jag landat, så att säga, på rätt plats i livet!
Jag är utbildad medikalvaktmästare/Ambulansförare med examen 1982, varvid jag svor eden i kyrkan ; att alltid verka för patientens optimala hälsa. Under mina år inom sjukvården har jag väl med ett litet sting i bröstet känt att jag aldrig kunnat leva upp till det löfte jag gav.
Efter att i början på 90-talet ha genomgått en omfattande personlig kris med sjukdom och tillfrisknande från amalgam förgiftning, började jag allt mer vända blickarna frå den klassiska västerländska sjukvården. Jag började sluka mängder av litteratur om personlig utveckling, alternativa behandlingsmetoder, vitaminterapi, örter mm. Jag gick också en kurs i reiki.

I slutet av 90-talet var jag mogen för nästa steg framåt. Jag anmälde mig på stående fot till en utbildning i Pernu, Estland, ämnet var Bio-Fysiologisk Naturmedicin. Kursen omfattade Traditionell kinesisk medicin , acupunktur, örtlära, födans betydelse för hälsan, qigong, osteopati och homeopati. Ytterligare olika diagnostiseringsmetoder som tungdiagnostik, pulsdiagnostik och avläsning från ansiktet. Diplomerad blev ja 1999. Men det gav mersmak, och jag fortsatte direkt med att studera zonterpi,och blev färdig zonterapeut 2000- diplomerad av Carl-Axel Lind.
Årsskiftet 1999-2000 startade jag min privata företag, som fick namnet Bio-Energica Naturlig Vård, ett mycket långt och krångligt namn på ett företag kan man tycka? Men det har med tiden blivit mitt namn. Namnet grundar sig på Bio- som är en förstavelse med betydelsen Liv. Energica står för energin, Så namnet kunde lika gärna ha varit Naturlig vård för livsenergi!

I slutet av 2004 damp information om ansiktszonterapi ner i min brevlåda. Och det lät ju bara för bra för att vara sant. Kurs påbörjades, och efter att direkt efter första kurstillfället få ta del av de fantastiska behandlingsresultaten i samband med min makes hastiga insjuknande och snabba tillfrisknade i en livshotande hjärnblödning, ja då var jag mogen för att vända den klassiska sjukvården ryggen. I maj 2005 blev jag diplomerad ansiktszonterapeut , en av de tolv första ansiktszonterapeuterna i finland. Samma år blev jag också egenföretagare på heltid, ett beslut som jag aldrig ångrat! Som egenföretagare känner jag också att jag kan leva upp till det löfte jag en gång avgav i kyrkan.
Jag har ytterligare utvidgat min verksamhet med Irisdiagnostik (2009). Innan dess hade jag ingen aning om irisens magnifika strukturer, fantastiskt! I ögats iris kan man läsa kroppens obalanser långt före läkarnas laboratorieprover visar något avvikande. Det gäller bara att lära sig tyda ögats iris till fullo!
Vid sidan om har jag studerat lite utvecklingspsykologi vid öppna universitetet, jag har gått kurser i örtmedicin, meditation, och olika kurser i personlig utveckling. Nu senast för två veckor sen gick jag en kurs i aminosyraterapi, men den kommer jag att beröra vid senare tillfälle. Intressant och lärorikt!
Under de senaste åren har jag allt mer börjat samla örter och tillverka egna massageoljor, salvor, örtmediciner mm. De går under samlingsnamnet Ledörsundets vårdande naturprodukter, eftersom det är just i ledörsundet rena luft som jag samlar och tillverkar mina produkter av biologiska råvaror. Produkterna säljer jag främst på min mottagning i Nämpnäs, men de kan också fås via min hemsida www.bioenergicanaturligvard.eu ,på marknader eller i samband med de korta föredrag jag ibland håller. I början på år 2010 ska jag väl få igång en fungerande webb-shop. Örttinkturerna fås dock bara efter personlig kontakt.
Denna höst fick jag också min nya bok utgiven, Som på Räls. Den handlar om Patrics smått mirakulösa tillfrisknande från sin livshotande sjukdom. Jag rekommendera alla att läsa den! för man vet ju aldrig vem som drabbas, eller när? Läs den! Det kan vara dina nära som insjuknar inom den närmsta framtiden, och då tror jag att den kan vara till stor hjälp. Den finns att köpa i bokhandeln, men kan också beställas från mig, se infowww.bioenergicanaturligvard.eu.

Tack för att du tog dig tid för att läsa min historia / Mari-Louise
Hej på er allihopa!
Nu är det tänkt att jag ska ansluta mig till blogg-världen.
Min blogg blir ingen dagboks-blogg, utan jag försöker hålla mitt privatliv, just det, åtminstone ganska privat.
Däremot kommer jag att ta upp såna saker som för mig är intressanta, och som också kan väcka tankar hos andra.
För att ni ska få ett litet begepp om vem jag är, och vad jag står för så kommer jag att publisera sidan "om mig" från min nu befintliga hemsida.
Tanken är att min hemsida så småningom ska övergå till denna blogg. Men eftersom detta är helt nytt för min del, så hoppas jag att ni kan ha lite överseende med fadäserna, tills jag blir varm i kläderna. Mer information hittar ni på www.bioenergicanaturligvard.eu