måndag 15 september 2014

Islandsväder och Blå lagunen

Igår hade vi regn och nästintill storm hela dagen, men jag hörde inte en endaste islänning klaga på vädret? Och ingen kom heller på tanken att ifrågasätta ett dopp i blå lagunen, under bar himmel, när det var dags att packa in sig i den väntande paketbilen. Tvärtom humöret var på topp, vilket givetvis resulterade i en helt magisk kväll i 38-40 gradigt vatten medan regnet blötte ner oss ovanifrån.Även om regnet stod som spön i backen och kameralinsen snabbt täcktes med vatten glömdes det helt bort i lagunen. Sikten var i det närmaste obefintlig i regnet och de salta ångorna, vilket istället gjorde känslan av upplevelsen och det magiska desto större.
Vi passade också på att peela ansikte, armar och ben med pudersanden som de regnklädersklädda "tomtarna" så passligt grävde upp åt oss.


 Det salta mineralrika vattnet kändes helt undergörande för våra salthungrande kroppar, och motvilligt lämnade vi den härliga, naturliga yaccuzzin när den stängdes för natten.


Sanden på lagunens botten var överraskande den svarta vulkansand som täcker hela ön. Märkligt att hitta svart sand på bara en halv meters djup i allt detta mjölkiga turkosfärgade vattnet.

Förövrigt bjuder nog Island på ett helt annorlunda landskap än man är van med, och ibland tror man nästan att man befinner sig på månen.

Och juice-dagen gick över förväntan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar