Min historia

Mitt intresse för alternativ medicin har alltid funnits med, redan i den tidiga barndomen samlade jag örter till torkning med min farmorsmor Rosa. Hon dog tyvärr redan 1969, och då var jag bara 8 åtta år, så där gick mycket gammal visdom till spillo.
Ganska tidigt kände jag också den pockande dragningen till sjukvården, och efter en 25-årig mellanlandning inom akut och ambulanssjukvården är det först nu mitt i medelåldern som jag känner att jag landat, så att säga, på rätt plats i livet!
Jag är utbildad medikalvaktmästare/Ambulansförare med examen 1982, varvid jag svor eden i kyrkan ; att alltid verka för patientens optimala hälsa. Under mina år inom akutsjukvården har jag väl med ett litet sting i bröstet känt att jag aldrig kunnat leva upp till det löfte jag gav.
Efter att i början på 90-talet ha genomgått en omfattande personlig kris med sjukdom och tillfrisknande från amalgam förgiftning, började jag allt mer vända blickarna från den klassiska västerländska sjukvården. Jag började sluka mängder av litteratur om personlig utveckling, alternativa behandlingsmetoder, vitaminterapi, örter mm. Jag gick också en kurs i reiki.

I slutet av 90-talet var jag mogen för nästa steg framåt. Jag anmälde mig på stående fot till en utbildning i Pernu, Estland, ämnet var Bio-Fysiologisk Naturmedicin. Kursen omfattade traditionell kinesisk medicin , acupunktur, örtlära, födans betydelse för hälsan, qigong, osteopati och homeopati. Ytterligare olika diagnostiseringsmetoder som tungdiagnostik, pulsdiagnostik och avläsning från ansiktet.
Diplomerad blev jag 1999. Men det gav mersmak, och jag fortsatte direkt med att studera zonterpi, och blev färdig zonterapeut 2000- diplomerad av Carl-Axel Lind.
Årsskiftet 1999-2000 startade jag mitt privata företag, som fick namnet Bio-Energica Naturlig Vård, ett mycket långt och krångligt namn på ett företag kan man tycka? Men det har med tiden blivit mitt namn. Namnet grundar sig på Bio- som är en förstavelse med betydelsen Liv. Energica står för energin, Så namnet kunde lika gärna ha varit Naturlig vård för livsenergi!

I slutet av 2004 damp information om ansiktszonterapi ner i min brevlåda. Och det lät ju bara för bra för att vara sant. Kurs påbörjades, och efter att direkt efter första kurstillfället få ta del av de fantastiska behandlingsresultaten i samband med min makes hastiga insjuknande och snabba tillfrisknade i en livshotande hjärnblödning, ja då var jag mogen för att vända den klassiska sjukvården ryggen. I maj 2005 blev jag diplomerad ansiktszonterapeut, en av de tolv första ansiktszonterapeuterna i Finland. Samma år blev jag också egenföretagare på heltid, ett beslut som jag aldrig ångrat! Som egenföretagare känner jag också att jag kan leva upp till det löfte jag en gång avgav i kyrkan.
Jag har ytterligare utvidgat min verksamhet med irisdiagnostik (2009). Innan dess hade jag ingen aning om irisens magnifika strukturer, fantastiskt! I ögats iris kan man läsa kroppens obalanser långt före läkarnas laboratorieprover visar något avvikande. Det gäller bara att lära sig tyda ögats iris till fullo!
Vid sidan om har jag studerat lite utvecklingspsykologi vid öppna universitetet, jag har gått kurser i örtmedicin, meditation, och olika kurser i personlig utveckling. År 2009 gick jag  kurs i aminosyraterapi, och aminosyror kan du läsa mera om här. Intressant och lärorikt!
Under de senaste åren har jag också allt mer börjat samla örter och tillverka egna massageoljor, salvor, örtteer mm. De går under samlingsnamnet Ledörsundets vårdande naturprodukter, eftersom det är just i ledörsundets rena luft som jag odlar, samlar och tillverkar mina produkter av biologiska råvaror. Produkterna säljer jag främst på min mottagning i Nämpnäs, men de kan också fås via min webb-shop www.bioenergica.fi , på marknader eller i samband med de korta föredrag jag ibland håller.
 År 2009 gav jag ut min första bok, Som på Räls. Den handlar om makens smått mirakulösa tillfrisknande från sin livshotande sjukdom. Jag rekommendera alla att läsa den! för man vet ju aldrig vem som drabbas, eller när? Läs den! Det kan vara dina nära som insjuknar inom den närmsta framtiden, och då tror jag att den kan vara till stor hjälp. Den finns att köpa i bokhandeln, men kan också beställas från mig, se info här.
 I september 2010 började jag fotografera fötter och distribuerar Pedikoms inläggsulor. Orsaken som jag sa när jag började med pedikom är; att om man inte mera orkar ta itu med problemen som dåliga fötter orsakar, så måste man ju förebygga med att kunna erbjuda kunderna inlägg! 
Under ett par år har det sedan "stått stilla" men nu är det åter massor med lärdom som pockar på och vill in. Under hösten 2011 införskaffade jag min första rayonex ps 10, och gick därmed in  i en ny osynlig värld med massor av möjligheter. Ibland slås jag av tanken att allt faller på plats...ta nu bara mitt firmanamn, hur kan det komma sig att jag år 1999 tog ett namn som så väl stämmer överens med den plats jag står på idag, Bio-Energica, Bio-Resonans eller också kallad energimedicin.... Den massageform som jag använt mig av under många år, och som ständigt fört nya kunder till min dörr, försöker jag nu minska ner, och istället gå över till frekvens/energimedicinens värld. 
De senaste åren har jag studerat örtmedicin hos Dr McMullen och är i dagsläget diplomerad fytoterapeut! Nya möjligheter öppnar sig vartefter tiden är mogen för det... Egentligen kan det väl sägas att jag nu är tillbaka där allting startade, eller att ringen så småningom håller på att slutas.
 Men ännu en ny dörr håller på att öppnas! Sommarens kurs i levande blodanalys gav mersmak. Jag jagar nu med ljus och lykta efter ett elektron-microskop, ett enkelt hjälpmedel för att ge en snabb analys av hur det står till med hälsotillståndet. Mycket användbartbart för diagnostisering! Sedan hösten 2012 huserar jag också i mitt eget hus Einarsgården mitt i Nämpnäs, så nu är det slut med trängseln i det lilla rummet i UF-lokalen. 
I Einarsgården har jag också möjlighet att ta emot både människor och djur! Djuren ja där har vi framtiden.... så vi får se vart det bär...