söndag 14 september 2014

Detox på Island

En annorlunda semester är detta,  helt klart!

Vi anlände hit på fredag morgon, långt före de övriga och serverades en frukost bestånde av en halv apelsin, en halv grape, ett plommon och ett halv päron.
OMG var nog kommentaren då vi läste igenom det vi trodde var menyn. Men visade sig vara matordningen.
Det blev inget större program denna första dag, förutom infrabastu och yaccuzzi och lite information.  Dagen gick mest åt till att längta och vänta på måltiderna. Väntan och besvikelse....Lunchen den första dagen bestod av ett litet fat med sallad som skulle delas på åtta personer.  Och trots att vi envist satt kvar och väntade på mera så var detta allt vi fick!

Middagen blev däremot en trerätters.... och inleddes med ett plommon, följande rätt var ett fat med liknande grönsallad som den förra och som avslutning blev det en kopp med soppa (eller rättare sagt grönsaksbuljong).

Frukosten består normalt av ett litet större mål och inleds med en mugg varm rödbetsjuice, därefter morotsjuice, sen frukt (vanligtvis en halv, förutom plommonen de delar de inte åt oss :) följd av sallad och avslutas med varma kokta grönsaker. Låter kanske mycket? Men de kokta grönsakerna kan bestå av tex 2 skivor aubergine och 2 buketter broccoli.

I dag, söndag, har vi dock vilodag och då dricker vi bara juicer till frukost, lunch och middag. Dessutom finns vatten och yogi-te hela tiden att tillgå i obegränsad mängd :-D .
Till lunch och middag blir det bara 2 glas eftersom rödbetsjuicen enbart kommer som morgonmål.

Varför denna pina då kanske någon undrar? Vad får man månne ut av detta?
Nå huvudvärk, skulle jag ha svarat igår, men nu är den borta, och nu har jag bara en grym värk i benen och höfterna, och hoppas förstås att den är borta i morgon. Jag har samlat på mig vätska i benen, och antar att det behövs för att skölja bort alla gifter därifrån eftersom benen alltid varit min svagaste del.
Igår blev det också två promenader, en i omgivningen runt hotellet den andra inne i Keflavik längs med lavastranden, och det har också lett till en förarglig mjölksyra i benen. Ganska förståeligt, eftersom musklerna inte får något direkt bränsle från maten.
Idag har jag också fått en skön helkropps lymfadränerande massage, som gjorde att jag somnade på bänken och därmed höll på att missa lunchen!
Infra bastun besöks också den ett par gånger per dag.
Hungern har ganska märkligt försvunnit, och hittills har också nästan två kilo försvunnit, trots all vätskan i benen.
Lite lätta träningspass ingår också i dagsrutinerna.

För nu handlar det om detox, utrensning!
Vi ska bli rena och pigga och glada för att orka med vintern.

Sightseeing ska det också bli, men det blir det på onsdag, eftersom vi ändå ska vattenfasta den dagen så är det ju inga måltider vi missar ;). Då blir det en heldagstur förbi geisrar och vattenfall, och annat smått och gott, spännande.

Och ikväll blir det också ett dopp i blå lagunen. Passar bra, en dag som denna. Då det har regnat och stormat hela dagen och allt har varit ett jämngrått töcken. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar