söndag 22 juni 2014

Min midsommar


 Min midsommarhelg har bjudit på variation.

Sommar och sol, och  god middag i goda vänners lag på midsommaraftonen ute i strålande sol, dock i lä från den kalla nordanvinden.

Härligt ljus midsommarnatt, inte många kvar nu innan det igen börjar skymma. Temperaturen var ju inte direkt hög, endast + 6 grader.
'
 

En kall midsommardag, hindrar inte fisket utan bragderna ska ändå skötas om, ett stycke stor fisk blev dagens fångst.Midsommardagens väder bjöd på stor variation, någon solstråle, lite regn, tidvis blandat med snö! Och den kalla vinden gjorde att man helst ville vistas inomhus och ledde slutligen till en skön kvällsbastu och eld i öppna spisen, och jordgubbs-rabarberkräm med vispgrädde blev grädden på moset mmm...
Kylan som hejdat naturens framfart gör att kaprifolen  fortfarande står i full blom och fyller luften med härlig väldoft.Söndagen bjöd på rikliga mängder regnskurar, men mellan skurarna lyckades också sandgångarna på något sätt bli krattade...
Regnet är välkommet, men man kan då verkligen inte kalla det varmt sommarregn...

Inte varje år man tillbringar midsommaren i ullstrumporna framför brasan, men lika glad för det är jag och helgen har bjudit på en skön vila från arbetslivets vardag.
Och nu är det igen uppehåll i regnet vilket betyder att nu är det dags för den kära vovvens kvällslunk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar