onsdag 9 november 2016

Friskt balanserat Mikrobiom -grunden för vår hälsa!

Visste du att vi har mer bakterier än celler i kroppen?

Visste du att bakterierna har egna gener, som i hisnande tal överväger våra egna mänskliga gener?

Visste du att vårt mikrobiom – det vill säga alla de många miljarder bakterier som finns i våra kroppar, påverkar oss varje sekund av livet?

Mikrobiom, ja vad är det?

Jo det är den sammanlagda arvsmassan av alla mikroorganismer i en viss miljö. Vår kropp är en sådan miljö.
I vår kropp innehåller endast 10% av alla kroppens celler våra gener.
De resterande 90% består av bakterier, svamp och främmande mikroorganismer, och det är just det som är vårt totala mikrobiom.

 Människan har flera olika mikrobiom , till exempel på huden, i magen och i näsan. Räknar man samman allt så finns det triljoners mikroorganismer i och på varje individ.
Mikroorganismerna ska om de är friska och i balans leva i harmoni med människan.
Vissa mikroorganismer är helt nödvändiga för att vi ska fungera, som till exempel bakterierna i mag-tarmkanalen.
Man kan säga att människan ska leva  i symbios med alla sina mikroorganismer.

Om mikrobiomet hamnar i obalans så leder det förr eller senare till sjukdom.
Sjukdomar som vetenskapen nu börjar koppla till tarmens mikrobiom är MS, övervikt och diabetes, det forskas också på psykiska sjukdomar,depression och deras koppling till tarmfloran och man håller på att ta fram ett sk psykobiotika.

Hur får vi vårt mikrobiom i obalans?

Antibiotika? Jo givetvis så stör det vår normala flora, det vet nog de flesta? Antibiotikan dödar inte bara skadliga bakterier utan också många av de bakterier som ska stöda vår hälsa. Dessutom ökar det svampväxten. Dvs vi har nu fått en obalans i vårt mikrobiom.
Obalansen leder till störningar i tarmfunktionen, förstoppning och/eller diarre. Tarminnehållet som fastnar på tarmväggarna börjar producera endotoxiner. Dessa gifter går igenom tarmväggarna och förgiftar vår kropp. Mycket gifter lagras i fettcellerna, och orsakar bla värk och trötthet. Och ju mera skit vi får i våra celler desto mera arbete för vårt immunförsvar. Och det börjar arbeta mot kroppens egna celler- dvs en autoimmun reaktion.

Ju fler antiobiotika kurer vi äter desto större obalans i mikrobiomet. Och ca 10 år efter att vi ätit flera antibiotika kurer eller långvariga kurer så ökar vi kanske oförklarligt och ohejdbart i vikt! ( Stämmer bra in i mig, här hittar ni min historia om min väg mot elite health )
Andra mediciner som skadar vårt mikrobiom är antiinflammatoriska mediciner och cortison. Hur är det då med kollodialt silver?
Mikrobiom på huden ska också vara i balans. Det som förstör hudens mikrobiom är desinfektionsmedel, tvättmedel, diskmedel...

Vår rädsla för sjukdomar och bakterier och virus kommer tydligen att ta död på oss ?!

Vad är då genetiska sjukdomar? Hur många av våra sk genetiska sjukdomar är i grunden genetiska om vi består till 90% av mikrobiom?
Och betyder detta då att man kan bota eller avhjälpa de genetiskt nedärvda sjukdomarna?
Kanske inte alla men troligtvis kan många sjukliga tillstånd avhjälpas med att balans i mikrobiomet. För att inte tala om autoimmuna sjukdomar
Forskning pågår ju med tex MS och att inplantera tarmflora från en frisk tarmflora till den MS sjuke, och med goda resultat.

Inom den alternativa medicinen har man länge vetat att det som nedärvs mest är kostvanorna. Nästan alla äter den mat som föräldrarna lärt dem att laga och äta. Åtminstone är det den mat som man äter den tid man lever med sina föräldrar.
Också motionsvanor har en tendens att gå vidare till nästa generation.
Det som nu också har börjat uppmärksammas är att barn som förlösts med kejsarsnitt är mer sjuka än de som förlösts den normala vägen och där kommit i kontakt med mammans tarm och vaginalflora. Så där har vi kanske det mest genetiska? mammas tarmflora överförs till babyn.

Hur kan man återställa mikrobiomet?

 Själv har jag fått testa på Synergys pyrify-kit som innehåller allt som behövs för att detoxa kroppen och återställa den normala floran + ren bra mat. Tyvärr kommer det ut på marknaden först efter årsskiftet.
Inte bara tarmen avgiftades! utan också celluliterna minskade då toxinerna fick skjuts ut från fettcellerna, jag hade några otrevliga dagar innan kroppen frigjort sig från endotoxinerna, men efteråt så insåg jag att, Yes! Elite health är nog helt möjligt! (Här kan du läsa om min Purify upplevelse)

Efter denna kur har jag fortsatt min väg mot Elite Health och vågen går nu stadigt neråt för första gången på 12 år! Och jag är så tacksam för synergy och all deras forskning på säkra produkter för min hälsa. Det har ju snabbat på och gjort min väg mot hälsa så mycket enklare och billigare än tidigare.
Låter det bakvänt?
Ju äldre jag blir desto yngre känner jag mig! Ganska häftigt tycker jag!
Men det är ju mitt val, det är en prioriteringssak och jag prioriterar min hälsa!

För övrigt;

-Ät riktig mat! Inga halvfabrukat! Ingen processad mat!
-Drick mycket rent vatten!
-Ät rikligt med grönsaker, klorofyll avgiftar tarmen och gör kroppen basisk.
-syrade grönsaker innehåller rikligt med goda bakterier
-Bär och frukter är ok, men undvik stora mängder söt frukt.
-Ät bra fett, olivoja, kokosolja, ekologiskt smör, Avokado ger bra fetter
-Använd bra salter, havssalt, himalayasalt
-Lämna bort socker och sött i alla former, vi får alldeles tillräckligt med sött från frukt och bär.
-Undvik snabba kolhydrater, som mjöl och gryn
-Naturell youghurt innehåller goda bakterier, också lagrad ost, ju värre den luktar desto bättre. Men mjölkprodukter kan annars vara bra att undvika.
-Nötter, mandlar och frön är också ok
-citron, gurkmeja, ingefära, vitlök, lök och naturliga örtkryddor ok (undvik kryddblandningar med socker och tillsatser)
-Och proteiner behöver vi givetvis! Ägg, fisk, kyckling, och vilt är att föredra, och gärna fri från antibiotika. Bönor, linser, etz
-Kaffe och te innehåller mycket växtgifter (använd ekologiskt)
-undvik antibiotika, värkmediciner och kortison
- vill man ha sött, så innehåller honung goda bakterier, och manuka honungen rikligt av alla goda bakterier, men den får inte värmas över 40 grader.


Vill du ge din kropp lite extra hjälp för att inleda avgiftningen? Då rekommenderar jag varmt Synergys V3-system till att börja med. Den innehåller en balanserad näring för att stöda kroppens självläkningssystem. Phytolife som är rik på klorofyll stöder avgiftningen och gör kroppen mer basisk. Biome DT  kan  vara lite kraftfull att inleda en detox med eftersom den innehåller 10 ggr mera klorofyll än phytolife. Och det kan medföra kraftiga avgiftnings reaktioner.
Så för en lindrigre inledningen på Detoxen innan Purify kommer ut på marknaden - börja med V3 kan beställas här med sponsor ID 1593688.

http://www.vetenskaphalsa.se/tag/tarmflora/

https://www.wallenberg.com/kaw/forskning/tarmens-bakterieflora-nyckeln-till-forstaelse-och-behandling-av-barnfetma

http://newsvoice.se/2015/05/21/revolutionerande-internationell-studie-mikrober-i-blod-och-vavnad-kan-vara-orsaken-till-inflammatoriska-och-kroniska-sjukdomar/ 

 http://magkliniken.se/20-spannande-saker-du-inte-visste-om-magen/

http://www.hjarnfonden.se/2016/10/kan-svaret-pa-adhd-gatan-finnas-i-magen/

https://www.youtube.com/watch?v=G38O7gmqzVI&feature=player_embedded

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar