tisdag 20 maj 2014

Skafferiet har öppnat!

Guds skafferi har ännu en gång slagit upp dörrarna! Skafferi eller apotek kanske man hellre vill kalla det?
Den nyvaknade naturen lyser med sin färgprakt och sina doftsensationer och det är bara att välja och vraka... det finns säkert något för en var, varför inte pigga upp salladen med lite syrlig harsyra? en fröjd för ögat.


Harsyran innehåller oxalsyra precis som rabarbern, och stora mängder bör därför inte konsumeras av personer som har tendens till njursten.


 Förövrigt är rabarbern bra för att öka peristaltiken, och kan fungera som laxermedel vid hög dosering, den innehåller också bittermedel som stimulerar matsmältningen. Den reglerar sköldkörteln, är mjältstimulerande och dödar parasiter och candida. Bra va?
Detta hatade ogräs har också vaknat till liv!


Ett ogräs som är urindrivande och galldrivande. Det stimulerar matsmältningen med sina bitterämnen och fungerar som ett tonicum för lever och njurar. Av gammalt sägs det också vara blodrenande. Den fungerar också bra mot led och muskelinflammationer. De spröda maskrosbladen, speciellt på våren, är dessutom riktigt goda som salladsblad! Eller varför inte mixa ner dem i morgon smoothin? Alla gröna växter innehåller clorofyll som är viktigt för vår avgiftning. Av maskrosen kan man dock använda hela växten. Blommorna ger också ett färgglatt intryck i grönsalladen.

Hos oss har vi havet som kyler på våren, och därmed får vi också vänta lite längre på grönskan.


Men nu slår också björken ut sina löv. Passa på att plocka de härligt gröna bladen nu på våren och frys in eller torka. Vill du bli kvitt dina urinvägsinfektioner?  Brygg te på de färska löven och drick genast de första symtomen dyker upp. De c-vitaminrika björkbladen med sina urindrivande egenskaper är oumbärliga som första hjälp vid begynnande UVI!


Lika härligt varje vår att se naturen vakna till liv, Skafferien kan fyllas och vitamin och mineraldepåerna likaså :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar