söndag 1 september 2013

Tänk vad litet regn kan göra


Nu är huset både "påsk och midsommarstädat", allt är skurat och rent, så länge det nu varar...
Men hela huset doftar nu rent och friskt! och det innebär att jag med gott samvete kan njuta av den stundande semestern när den äntligen infinner sig. 

Jag har för första gången rensat avlopp och golvsilar med salt-soda och ättika och det med ett riktigt tillfredställande resultat! Inga propplösare i detta hus mera, för detta gav ju ett helt makalöst resultat! 
 Enligt receptet ska man blanda 1 dl soda, 1 dl salt och 1 dl ättika, och tömma i avloppet, men jag hällde bara dit soda och salt och fyllde på med ren ättika och snart var rören "renkokade"! Smutsen  i golvsilarna löstes upp av sig själv - bara att torka bort, utan skrubb o svett :)

Skyfallen har under dagen avlöst varandra, och de här små vännerna blev rejält blöta mellan varven.
De fick dock en sista mysstund, innan det blev dags att skiljas åt.. Den vita Felix ska nu bli stadskatt och  flyttade på eftermiddagen med matte till Vasa. 
Nu är det slut på hans springande på taket, åtminstone i veckorna, men till helgerna när han kommer hem och hälsar på broder Bruno, så blir det  säkert fullt ös igen. De kommer säkert att sakna varandra till att börja med, stackarna...de har ju varit så tajta :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar