lördag 31 augusti 2013

Villaavslutning...

...firar folket, och vi firar att lugnet äntligen ska infinna sig!


Sommarens mest varma dagar är kanske över, men visst har vi ännu härliga tider framför oss!? Eftermiddagen bjöd på ett stilla regn, vilket också medfört att vi redan i en timmes tid, trots raketförbudet, hört raketerna smälla i viken en bit bort.

Fram till nu har vårt sund skonats från det vanligtvis huvudlösa skjutandet av raketer, men tyvärr verkar det vara på gång också här. .. stackars vår skotträdda hund...
Jag bara undrar; för ett antal är sedan förbjöds smällare?! vill jag dra mig till minnes??? I dagens läge finns det inte en enda raket som inte smäller! Så man undrar var det månne gick snett?



Men det är helt klart stämningsfullt med facklor! Speciellt när Sjöberg gått till tidig vila denna afton och havet ligger spegelblankt!

...och så var det ännu en dag närmare den efterlängtade semestern :)

tisdag 27 augusti 2013

Energinivå låg...

...fast egentligen känns det ganska skönt, lite trist bara att behöva avstå från kvällens 2 gympass nu när jag ju lagt magmusklerna i hårdtrim ;)
Vet inte vad som tog åt lilla magen idag? Det blev 2 st lacto vitalis på e.m och nu har jag kört hårt med bioresonans på kvällskvisten så jag tror nog att det reder upp sig... vet att jag är i full gång i morgon igen!
Kanske är det bara lite vila som behövs och lite mera goda bakterierier till natten?
Och snart är det ju semester... nedräkningen har börjat 10...9...

Det finns många små ljusglimtar i tillvaron, här är den ena...


Fantastiskt så vänliga människor det finns! Nu behöver jag inte längre vara  rädd för demensen och problemet med att veta var jag är... Nåja det finns många som inte vetat var dom varit när de befunnit sig i Ledörsundet, men nu är det klarlagt :)

Här är en annan liten ljusglimt...


Det tog lång tid innan de äntligen anlände och det resulterade tyvärr i 3 par! Och nu har jag lite, ja tom. ganska mycket, beslutsångest! Jag hade egentligen tänkt returnera 2 par...men nu tror jag inte att jag klarar av att separeras från någon av dem!? Skönare har jag ju aldrig haft på fötterna!!!! Rekommenderas varmt!
 I morgon bitti ska jag provspringa högerfoten med make. Vänsterfoten med maka ska få ledsaga mig till gymmet och andra inomhusaktiviteter. Och så är det då Svarta Petter... kanske får de bli mina arbetskompanjoner?

Jo, jo tiit e bjier så bjier e...

ps. efter bastubad och fotbad med riklig mängd havssalt så börjar magen igen bli sitt gamla jag :)

söndag 11 augusti 2013

Sensommar i paradiset

Svetten rinner nerför pannan... att det kan vara så varmt i en svartvinbärsbuske, snart i mitten på augusti!? Dessutom har jag dagen till ära klätt mig enligt vädret, och för första gången denna sommar ståtar jag i min gamla bikini! Jag har väl tänkt att det inte är så många som ska se mig här i min vinbärsbuske?
Runt mina fötter stojar katterna, och på baksidan av busken smyger vår bärälskande hund och tjyväter av de stora mogna bären. Bären smakar vidunderligt gott, och en stor del av de bär som borde hamna i hinken går i stället direkt in i min mun för att fylla på lagret med c-vitamin, antioxidanter och avpolyfenoler som är bra för hjärtat.





Trots att jag är ensam i min buske, blir tillvaron fylld med liv! Humlor surrar, måsar skriker på avstånd. Hos grannen är det fullt ståhej med gräsklippning denna söndageftermiddag och på sjön avlöser båtarna varandra. Det gäller ju att ta tillvara det som finns kvar av sommaren.

Bärplockning i all ära, men jag har aldrig varit någon större fantast av att plocka bär.
Jag plockar de största och vackraste bären, och försöker enträget fylla min hink... och där kommer mammas röst; kom ihåg att plocka rent! Inget fusk! Märkligt hur denna minneslabyrint fungerar!? När man minst anar är man tillbaka till den tid som varit... En i sig lycklig barndom, men jag har aldrig sett någon större njutning i att plocka bär så det har alltid varit ett nödvändigt ont...

Vilken tur att detta är min buske, och här får jag nu plocka precis det jag vill ha och behöver. Resten skänker jag med glädje till fåglarna och till den del av naturen som vill ha del av härligheten!

Personligen är jag mycket tacksam över de bär som med möda lyckats hamna i min hink också denna söndag.

Ännu en kvällstur på öppet hav - lördag 10 augusti 2013

Vinbär     www.halsosidorna.se


Röda Vinbär
 ***
 Energi-
  nivå
Ämne Per 100 gram (44 kcal) 
Röda vinbär

energimatare_lag
Låg
Kolhydrater
Protein
Fibrer

C-vitamin
E-vitamin
Kalium

Antioxidant
gram
gram 
3 gram

37 milligram (49 % av RDI)
0,8 milligram (8 % av RDI)
260  milligram (8 % av RDI) 

ORAC-värde: 739

Svarta vinbär innehåller rikligt med C-vitamin. Innehåller även  kalium som är bra för blodtrycket, samt höga halter avpolyfenoler som är bra mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Notera:
Det finns studier på att svarta vinbär fungerar som en stark MAO-hämmare och därför kan påverka olika SSRI-läkemedel.




tisdag 6 augusti 2013

Säsongsöppning för kroppen


 

"Höstens" första pass på MG-Depån avklarat.
 Jag var väl kanske inte den mest burlesqa ladyn på dansgolvet, men det är ju huvudsaken man har roligt! :)
Och oj vad musklerna hunnit stelna till på lite väl en månad. Längtar så till fredagens bodyrelaxation, för det var länge sen och det känns minsann i musklerna!
Nå nu är det bara att ta nya tag och ösa på för fullt, och tänk vilken tur att depån inte håller längre uppehåll i gruppträningen, det tackar vi för :)

söndag 4 augusti 2013

Rikedom

Ja om en rik sku veta hur bra vi fattiga har det, då sku han bli grön av avund... :)


Tänk att få vakna till doften av nyrökt, färsk fisk! I morse när jag kom hem från mitt nattskifte kom maken iland med nyfångad fisk. Och så här såg den ut när jag vaknade efter 6 timmars sömn...


I rökugnen hängde dessutom dessa godingar så ljuvligt doftande...


En tur till växthuset, och vad hittade vi väl där??? jo där hängde några härligt solvarma tomater


Och efter att ha ätit förrätten bestående av en varm rökt abborre serverad på en gammal tidning ute på den soliga terassen blev huvudrätten följande...


Varm nyrökt böckling med solvarma tomater! Och efterrätten avnjöts direkt från busken i samband med bärplockningen som idag resulterade i 10 liter bär, som just nu saftas i saftmajan.


Får det lov att vara något att dricka? Kanske lite örtte, finns att välja mellan ett antal olika örter, kanske kamomill?


Eller kanske lite blandad mynta? Båda bra alternativ för den känsliga magen...


 Konstaterar också att jordgubbslandet står i full blom igen... kanske hinns det med ännu en skörd denna sommar?


Jo som sagt om en rik bara skulle veta??? Inga konstigheter här inte bara färska naturliga råvaror, och dessutom helt gratis! det enda som krävs är lite eget arbete... men ack så trevligt mellan varven.

En ört av det lite mera exotiska slaget har också slagit rot i min rabatt... grön och ståtlig får den stå kvar där, kanske är det någon som undrar, varför den står där? Den är planterad av fåglarna, och intressant blir det att se vad det kan bli av denna?! ;)


Ha en skön fortsättning på söndagskvällen, personligen ska jag göra mig klar för ännu en arbetsnatt.