tisdag 22 januari 2013

Vår bästa tid är nu!


 Härliga dagar... Vi går ju mot ljusare tider, äntligen är det märkbart!


Senaste sommars blommar är fortfarande granna att se på, och snart vaknar de till liv igen.




Lite märkliga konstverk kan man också stöta på


Som dessa båda


söndag 13 januari 2013

Vi lämnar alla avtryck...

... efter oss, i någon form.



Avtrycken kan se olika ut...



En del bleknar, suddas ut eller smälter bort och försvinner med tiden...


...som fotspåren som blir kvar i snön...


...medan de spår vi lämnar efter oss i en annan människas själ oftast blir bestående...

...både goda och mindre goda...

Till all lycka kan vi till stor del påverka vilka spår som blir kvar efter oss...


Såhär såg min söndag ut...







onsdag 9 januari 2013

Burlesque-dans

Jo det kommer tydligen att bli häftigt värre vad det lider!? Men roligt var det och visst känns det lite här och där! Första passet är ju avverkat så nu kan det bara bli bättre!



... fortsättning följer... kanske kan vi hänga med i Christina Aguileras & companies svängar till våren? Vi får väl se...

söndag 6 januari 2013

Det är nu det börjar...

...igen,  kampen till ett lättare och mera tillfredsställande liv, för känslan efter ett riktigt svettigt motionspass är svår att jämföra med något annat! Idag har jag invigt mina nya skidor och dessutom varit ut på isen första gången denna säsong. Nu efterlyses bara lite mera snö, en 5-10 cm skulle sitta fint under skidorna.


Nästa vecka är det också dags att styra kosan tillbaka till gymmet efter en lite längre paus pga giltig orsak, men med förgörande resultat som följd :(, nå det är bara att suga i det sura äpplet, se sanningen i vitögat och börja om igen från ruta noll... men ska jag vara helt ärlig, så mår jag nog så mycket bättre och har så mycket mera ork och känner mig så mycket yngre än för 3 år sedan! så om jag inledde min resa tillbaka från noll, på en skala på 0-10 så befinner jag väl mig på en 2,a just nu. Kampen fortsätter... anmäld till 4 gympass nästa vecka, så nu väntas lite mjölksyra!

Nu har jag ju dessutom preparerat min sköldkörtel med Guggul och thyreoid jämsides med thyroxin en tid så månne den inte ska börja vakna till liv snart igen? min förhoppning är ju att thyroxinet ska kunna avskrivas helt så småningom. Nedan en intressant länk om hypothyreos som min väninna skickade mig från Australien.


http://www.thyroid-australia.com/index.htm

lördag 5 januari 2013

Privilegierad

 Första promenaden längs iskanten. Ännu vågar vi oss inte ut över djupt vatten, speciellt inte efter senaste tövädret, men snart kommer skidorna på!

Känner mig storligen privilegierad som för njuta av allt detta underbara, helt gratis.
Friden och stillheten, tystnaden...

Det enda som bryter tystnaden denna lördagseftermiddag...

... är vännens stilla traskande över isen




Härliga tider stundar!




tisdag 1 januari 2013

Nytt år- Nytt oskrivet blad

Årets första dag präglas av glashalka, regn och allmän grå dysterhet! Ingen vidare start på det nya året? eller... kanske är det bra att få börja med lite stillsam dysterhet för att sakteligen få arbeta sig upp till en varm  färgsprakande tillvaro vartefter året framskrider?
Medierna fylls också av olycksbådande dystra prognoser, och man kan ju fråga sig vad som är meningen med att sprida alla dessa dystra tankar? I min ljuva barndom skrek inte medierna ut en massa  hemskheter och farligheter, (eller det kanske de gjorde?) åtminstone var de inte en central del av våra liv. Men vi bar inte heller på en massa rädslor för vad som eventuellt skulle kunna hända i framtiden, utan i vår oskuldsfulla tillvaron fick vi leva livet lugnt och tryggt, och vi fick ta dagen som den kom.

Allt eftersom världen minskat - på gott och ont, så fylls våra hem med information från jordens alla hörn. Och mycket sällan nås vi av glädjande nyheter. Nej det som når oss är våld, pandemier, olyckshändelser, krig och katastrofer av allehanda slag. Och detta kan ju inte skapa annat än rädslor och otrygghet?! Personligen efterlyser jag lite mera positiva tankar hos alla och envar, inte minst hos medierna. Jag tror nog att det är flera än jag som gläds över att läsa om hur någon räddat grannens katt ur sjön? Hellre det än att ständigt matas med negativiteter. Varför ge mera energi till eländet i världen? Varför inte ge energi till det som är positivt i tillvaron och kanske därmed få det positiva att växa?


Med hopp om mera positiva tankar och framtidstro i medievärlden! Det är det som får människans hopp om en ljusare framtid att växa! Kanske inte heller så dumt att titta på brasan i spisen i stället för TV-rutan?

Nu har vi ett nytt år med nya möjligheter och en massa oskrivna blad som ska fyllas med nya härliga upplevelser! Underbart att själv få bestämma vad som ska stå på sidorna i min bok. Mitt nyårslöfte är att fylla sidorna med .... Nej, det tänker jag inte avslöja! :)