onsdag 26 september 2012

Änglar finns dom

Änglarnas medicin : Hela kropp och själ med hjälp av änglarna










Jo det tror jag helt säkert! Personligen tror jag inte att jag sett någon Ängel, men en del möten har man ju haft som gett den där speciella känslan av att man kanske har träffat en Ängel?

Närvaron och guidningen har jag dock känt av vid ett flertal tillfällen, och det känns ju skönt att veta att det finns någon som hjälper och lotsar en rätt, det gäller ju bara lyssna och känna av situationen, och sedan lita på att det man känner är rätt! Anledningen till mina "Änglafunderingar"är att jag kom över en jättefin bok - Änglarnas medicin av Doreen Virtue. Bara jag nu blir klar med örtmedicin-studierna så ska jag slå mig till ro i soffhörnet och mysa med en massa härliga böcker framför brasan, allt medan höststormarna viner och regnet smattrar mot rutorna.
 Mm vilken härlig tid som stundar!

lördag 15 september 2012

Nybakad Instruktör!

Vilken dag. Ännu finns det visst lite krut kvar i gumman?! Men aj, aj vad det ska kännas i morgon, jag kommer antagligen inte att ha några problem med att veta var jag har mina skinkor och lår, och midjan har också den fått sig en riktigt rejäl omgång!

Nu har jag absolut inga planer på att börja dra kurser åt varken vuxeninstitut eller gymnastikförening, utan detta var som så mycket annat bara stundens ingivelse. Jag tänkte att det kan vara bra att kunna helt enkelt, och till nytta för både mig och mina klienter. Dessutom har jag fått lyssna på en mycket kunnig och inspirerande lärare, Maria Olofsson. Vilket energiknippe! Jag vågar nog erkänna att jag lite avundas hennes vältränade kropp, men samtidigt väcktes en liten förhoppning om att kanske, kanske  kunna få tillbaka lite av de svunna formerna? Skam den som ger upp hoppet!

Men det har varit en bra dag, och det har varit min dag där jag bara behövt tänka på mig själv! Nu blir det däremot dags att tänka på min fyrfotade vän och en promenad i det vackra vädret.

torsdag 13 september 2012

Under eget tak

Jaha då börjar man så småningom slå sig till ro på nya stället. Det har varit ganska brått sista tiden med att få allt i ordning, men jag blev riktigt nöjd med min mottagning. Nu kommer allt att samlas under samma tak, och det betyder att utrymme frisätts i vårt lilla hem vid havet. Alla ingredienser till mitt "salvakok" hamnar till mottagningen, och det betyder att allt arbete utförs på ett och samma ställe. "Och hemmet blir en plats för enbart avkoppling".
Jo, jo man kan ju få ha sina drömmar?! Örtodlingarna kommer naturligtvis att fortsätta i den friska havsluften, men eventuellt kan de kanske utökas med någon odling i Nämpnäs i framtiden.

Arbetet har denna vecka varvats med arbete... ett gammalt hus är ju trots allt inte nytt och det kommer troligen att bli mera underhållsarbete framöver. Nu har vi roat oss med att tömma källaren på trävirke, och avlägsna kutterspån ur taket, ny isolering har satts i källartaket och som bäst håller nya  brädor på  att spikas upp. Vi har haft en regnig sommar och fukt har hittat in också i vår källare. Så bättre är att förekomma än att förekommas, för mögel det vill vi inte ha!

Min nya Bio-Resonans maskin är beställd och jag ser med stor förtjusning fram emot att få börja bekanta mig med det nya veterinärprogrammet! Och jag vågar nästan påstå att jag blir först med det i Finland?
Raycomp ps 10, Rah 11 VET, något för alla djurälskare att lägga på minnet!

torsdag 6 september 2012

Viktminskningsgruppen drar i gång igen!

Nya lokaler leder till nya möjligheter!

Jag drog för något år sedan en viktminskningsgrupp, som var uppskattad. Och jag har många gånger sen dess fått förfrågan när jag ska börja med gruppen igen. Nu har jag tänkt stoppa in den i schemat igen, 11 träffar med start från Onsdag 3 Oktober.
 Det vet vi ju alla att vill man gå ner i vikt, så är det så mycket lättare att göra det i grupp! Grupptrycket sporrar en, och man vill ju inte gärna känna sig sämre än de andra? Om det dessutom blir en liten tävling så blir kanske moroten mera attraktiv än chokladstången, eftersom man har något att vinna? Kom ihåg detta är en grupp för dig som vill gå ner i vikt, och som vill behålla viktminskningen genom att förändra mat och motionsbeteendet. Det kostar pengar att skaffa övervikten! Och därför får man acceptera att det också kommer att kosta att minska i vikt. Största "kostnaden" består kanske av att man måste börja tänka efter, och avsätta lite tid för att få det att fungera, dvs tid! Tid för att planera maten och tid för motionen! Målet är att öka förbränningen dels genom motion, men också genom att övergå till en kost som ökar förbränningen. För att minska i vikt kan man dock inte tillföra flera kalorier än man förbränner. Målet är inte heller att svälta.

Ännu en gång:

Målet är att minska i vikt, öka förbränningen, öka orken, och att efter gruppen fortsätta att gå ner i vikt. Målet är också att medvetandegöra vad man stoppar i munnen. Genom att anamma den information som fås, så är det inte omöjligt att minska 1,5 kg /vecka!  På 10 veckor blir det 15 kg!!


VIKTMINSKNINGSGRUPP

* Totalt 11 gånger med start
- Första gruppen startar 3 oktober och sista träffen blir den 5 December .
( En andra grupp startar efter nyår)
-Deltagarna uppmanas att inte hoppa över träffarna eftersom det är så lätt att ramla av pinnen.

  Vi träffas varje onsdag kl 19.00
  Plats: EinarsGården, Nämpnäsvägen 157, Nämpnäs

PRELIMINÄRT PROGRAM - Kan ändras enligt gruppens behov

* 1.a - Träffen består av information och vägning (Fett%&muskelmassa)och mätning. Uppgörande av delmål.
* 2.a - Kort föreläsning, diskussion och Inner strenght
* 3.e - Kort föreläsning, Mätning av midjemåttet och motion i någon form
* 4.e - Diskussion, Inner strength
* 5.e - Vägning och mätning, Diskussion. Inner strength.
* 6.e - Kort utvärdering, har delmålet uppnåtts? Krävs mera förändring?
* 7.e - Mätning, Inner Strength
* 8.e - Gemensam motion enligt gruppens önskemål, diskussion.
* 9.e - Diskussion, motion.
*10.e -Vägning, Mätning, Diskussion
*11.e -Prisutdelning! Utvärdering och vi tar ett sista motionspass tillsammans.

Deltagarna lämnar varje gång in sin "Mat och Motionslista" som lämnas tillbaka följande gång.
Fusk uppmuntras inte, eftersom det bara stjälper för den som fuskar! "Bötar" gör du inte heller, utan det är meningen att vi ska bli starka tillsammans!

Det här får du förutom ett lättare liv:
-Kaloritabell
-Kost och motionsdagbok- ny varje vecka
-Matnyttig information
-Trevlig samvaro
-Lättsam motion

*Den som minskat mest procentuellt  i vikt under de 10 veckorna vinner ett presentkort på en helanalys med Bio-Resonans, -Värde 80€
*Den som minskat mest kg i vikt under de 10 veckorna vinner ett presentkort på valfri behandling, värde 40€

Sista anmälningsdag till första gruppen    23.09.12

Pris: 10€/Gång          Anmäl dig här         eller till  malou@bioenergica.fi

Möjlighet till uppföljning av gruppen.