fredag 31 augusti 2012

Bio-Energica Naturlig Vård - flyttar till ny lokal

Hurra! äntligen har jag lyckats erövra nya mottagnings utrymmen, och slipper trängas i min lilla kammare.

Massagen får eget rum, Ansiktszonterapin och Bio-Resonansen får samsas i ett rum och Podoskopet för fotinlägg får egentligen också ett eget utrymme dock i samband med det stora maffiga kontoret - väntrummet, som troligen också kommer att användas som kursutrymme i framtiden.
Och så får jag ett kök och därmed möjlighet att börja sköta kosthållningen på ett helt annat sätt än förut! Tänk... kanske man lyckas gå ner något kilo i vikt, så där på köpet?

Det kommer att bli så bra! Men ännu får jag ge mig till tåls en vecka innan jag kan ta huset i bruk. Byråkraternas kvarnar mal inte alltid så snabbt som man skulle önska.


I uthusgaveln finns den gamla"klottstugan" med en gammal högforsfemma som värmekälla! Helt perfekt! Den kommer att genomgå en liten ansiktslyftning innan den kan tas ibruk som djurmottagning, men i början på nästa år ska den nog vara klar för invigning. Jag kan bara ana mig till att det nog inte blir någon större brist på fritidssysselsättningen ett tag framöver...
Ännu har jag inte heller riktigt bestämt var stallet ska ta form eftersom det finns en del utrymmen att välja mellan, men det klarnar väl med tiden.

Spännande, spännande....



.

måndag 20 augusti 2012

Skördelycka!

Precis hemkommen efter ett lärorikt kurs-veckoslut i Stockholm, styrdes kosan direkt mot den stängda växthusdörren... hm...varmt!? Kära maken har tydligen glömt att öppna i morse? I växthuset hängde tomaterna på rad i väntan på att få skördas. Det måste förevigas med en bild var min första tanke, eftersom det har varit lite besvärligt att få tomaterna att mogna denna sommar. På väg efter kameran så såg jag jordgubbarna. Härligt goda var också de så här i slutet på augusti, samtidigt kunde jag konstatera att de svarta vinbären också mognat över veckoslutet, så den lediga kvällen är räddad, det kommer att finnas svartvinbärssaft också denna vinter! Hm.. Lökarna...också de färdiga att skördas. Så innan jag överhuvudtaget varit innanför hemmets väggar för att föra in bagaget och hämta min kamera låg lökarna på tork! Tala om skördelycka!
Ja tänk vilken lycka att kunna skörda sin egen mat, och sin egen medicin... Normalt brukar jag skörda timjan och göra hostmedicin av den, men i år är inte som andra år. Timjan är nysådd ganska sent på våren, så den ger ingen större skörd detta år, förutom lite örtkrydda. Däremot blir det hostmedicin av isop i år.
Isopen passar bra till alla typer av hosta, och är ypperlig vid influensa.

Recept på hostmedicin:

Färsk torr ört på Isop eller Timjan

Finhacka och fyll i en glasburk så att botten täcks.
Täck med honung, eller socker/farinsocker.
Fyll på mer ört- mer honung... tills burken är fylld.
Översta lagret bör vara socker eller honung.

Låt burken dra i ett soligt fönster 5-6 veckor. När sockret har börjat "vätska" bör man skaka burken dagligen för att blanda ingredienserna. Sockret eller honungen drar ut de verksamma ämnena ur örten, och slutligen får man en slät, ljuvligt doftande sirap. När sirapen är färdig silas örterna bort och det är bara att fylla på en mörk flaska. Förvara gärna i kylskåp. För längre hållbarhet bör man tillsätta alkohol.

fredag 17 augusti 2012

Sommar!

Inget önskeväder för min del, men man får väl bara lyckönska alla dem som gått och längtat efter detta sliskigt, otäcka, kvalmigt varma väder! Fy vale, svetten rinner utför ryggen. Kläderna är ständigt fuktiga, luften känns syrefattig, och hela tillvaron suger!
Enda ljusglimten just nu är att man trots allt slipper kroppsarbeta, istället ska jag tillbringa 3 dagar på skolbänken, mellan de smäktande höghusen i stockholms innerstad. Undrar vilket som är att föredra?

Just nu lockar trots allt skolbänken, och jag hoppas på att komma hem med massor av ny hälsosam lärodom. Hittills har jag inte behövt bli besviken, så jag antar att det gäller också detta veckoslut.

Och till alla ni som älskar denna kvalmiga värme... Passa på och njut! Det ska jag också göra när hösten kommer med sin klara härliga luft!

.