onsdag 29 februari 2012

Vårkänslor


Trots att snödrivorna i dagsläget är högre än de varit tidigare i år, så börjar ändå vårkänslorna spira. Dagarna blir längre.Nu ljusnar det redan då man stiger upp på morgonen, och vid hemkomsten är det inte helsvart alla kvällar. Helt klart är en ljusare tid på kommande! Detta medför också att fåglarna börjat öva på sin sommarkonsert, och det börja spritta i både djur och människor. Helt plötsligt har våra kära fyrfotade vänner vaknat till liv, och det finns mycket spring i benen.


                  Och även den äldsta katt kan få fnatt!




Den stekande vårsolen börjar sakteligen dra ut folk på isarna, och systersonens nya snöskoter ger kosmo välbehövlig motion, men denna gång får han ge sig, den nya maskinen kom han inte ifatt...





                           Naturen skapar
                           sina egna konstverk !

torsdag 23 februari 2012

Att älska sig själv


 Jag hittade detta citat på face-book, samtidigt som jag har lyssnat på Gunilla på radion, så där i bakgrunden. Gunilla har berättat om sitt liv, sina känslor av att inte duga, att hon var utan värde och att ingen ville ha henne. Nå allt ordnade sig för Gunilla, och hon har ett bra liv idag trots sin sjukdom.
Många andra har också den där känslan av att inte duga, att inte vara snygg och perfekt. Jag vågar nog tro att de flesta har upplevt den känslan, även de största stjärnorna och snyggaste modellerna.
Det där är ju något som man snabbt hamnar in i, man sätter på sig de kritiska glasögonen och börjar kritiskt syna sig själv. Jaha där sitter nu en valk som inte funnits där tidigare, magen har blivit större, rumpan lika så... Visst kan det vara sant, men ju mera man kritiskt synar skavankerna desto mera växer de! Tyvärr.
Man bör nog börja med att älska alla de där små skavankerna. Visst är magen lite för stor, men om man tittar lite noggrannare så kanske den trots allt är ganska gullig? Och så finns det ju så många andra som har större mage... Så man kan ju trots allt vara ganska nöjd?!  Kan man bara släppa de negativa tankarna och sakteligen börja hitta små fina saker på sig själv, så börjar också de växa, och snart kan man rent av bli ganska nöjd med sig själv! Först då när man vågar börja tro på sig själv, och älska sig själv precis som man är, börjar man upptäcka världen utanför, och att det faktiskt finns de som ser en och uppskattar en för den man är!

söndag 19 februari 2012

Gymnastikfest för alla!

Festen är över, och en lyckad dag är till ända!


"Jumppa-fest"? Jag visste inte att man själv kunde jumppa, utan trodde mera att man skulle få se på olika framträdande, sa en av besökarna. Men visst håller väl alla med om att det var mycket festligare att själv kunna delta? Alla fick överträffa sig själva om de så ville, eller fritt delta i olika gymnastik eller danspass. Wellness mässan gick till en början ganska trögt, eftersom de flesta hade fullt upp med att svänga på höfterna till zumba rytmerna, för att sedan gå direkt över till zumba toningen, men efter ett tag tvingades också de mest envisa pausa en stund. De fick då pröva på olika behandlingsformer såsom massage, tejpning, ansiktszonterapi, kalevalan jäseenkorjaus, indisk huvudmassage och ansiktsbehandling. Besökarna hade också möjlighet att kontrollera fötterna, handla träningskläder, kosmetika och natursalvor. De fick också bekanta sig med magnetterapi enligt Bemer-system. Det enda som saknades var egentligen bara en matservering medan kaffet hittades i  Run&Go's monter. Kanske det nästa gång skulle gå att få en liten sallads-buffe' att rymmas med på ett hörn? Bara ett litet tips, för jag antar att det kommer att bli någon form av upprepning?! 


Det var härligt att se människor i alla åldrar entusiastiskt delta i olika pass! 
Helt klart drog zumban flest deltagare, men piloxingen är på kommande! Dessutom bjöds det på Danceaerobic med tema hip hop och funk, CX-works - en ny revolutionerande core träning (stackars mina magmuskler!), gruppstyrketräning och som avslutning stretchning. Dvs det fanns utbud för de flesta! Tyvärr uteblev pilates och garuda pga sjukdom. Men det kanske blir av nästa gång?

Tack flickor som ordnat en härligt givande dag i motionens och välmåendets tecken! 

Bara en fråga blev obesvarad, varför fanns inga karlar i salen? Behöver inte de röra på sig?



söndag 12 februari 2012

Prisad vare stillheten!


Söndag förmiddag i februari och allt är stilla! Vi, jag och min fyrfotade vän, vandrar beslutsamt ut mot ledörs-udden för första gången denna vinter. Jag har alltid haft respekt för isen trots att, eller kanske just därför att jag vuxit upp och numera lever vid havet. Nu vet vi med säkerhet att isarna bär en tid framåt, och det ger en enorm frihetskänsla.


Förmiddagen var vindstilla och med bara någon minusgrad, som gjord för en promenad på isen. Tystnaden var fullkomlig! Inget brus från omgivningen, inget smatter, ingen musik, inget trafikbuller, bara fullkomlig stillhet! På håll hördes fågelkvitter, och sen blev allt åter stilla.

Att det kan vara så tyst?! Allt andas frid, till och med hunden stillar sig i vördnad och vi står en stund på krönet av klipporna och blickar ut mot det som borde vara öppet hav, nu täcks allt av snö och is. På håll verkar himlen klarna upp kanske ska dagen ännu bjuda på solsken?
Och visst fick vi sol! Och en helt underbar eftermiddag. De tre havsörnar som brukar besöka oss, för att äta av den skräpfisk maken låter ligga kvar på isen efter vittjandet av näten, uteblev idag .
Istället fick jag och min kamera nöja oss med mesarnas besök i trädgården. Inte fy skam det heller.

Eftermiddagen bjöd också på årets första skidtur, och det gav tyvärr mersmak, så imorgon blir det ett besök på närmaste sportaffär för att införskaffa nya skidstavar, med en mer passande längd.