lördag 14 november 2009

Lök och Vicksalva -Snabbt bot mot flunssa

Hela senaste veckan har jag känt av lite annalkande förkylning, och echinaceaflaskan har varit i flitigt bruk! Igår morse kändes strupen ännu mer rostig, men än en gång gick det tillbaka under dagens lopp. Så igår kväll medan jag satt i allsköns ro i soffan framför tv´n, slog flunsan till med överraskande kraft, halsen brände, näsan brände och blev snabbt alltmer tilltäppt.
Jaha, vad gör jag nu? Tanken for genast till nästa veckas fulltecknade kalender... men så kom jag på ett tips som jag fått av en kund för någon vecka sen:
När man känner flunsan komma skalar man en gul lök och skär den i skivor, ångorna från löken andas man in (både näsa och ögon börjar rinna..) lökskivorna stoppar man sedan i strumporna som ska sitta på över natten. Jag gick som alltid direkt från tanke till handling. Förutom lökskivorna så smorde jag också in fotsulorna med gammaldags hederlig vick-salva. Jag kröp upp i soffan för att se slutet på tv-programmet, och döm om min förvåning; Näsan öppnade sig nästan omedelbart, bränningarna i hals och näsa avtog och jag kände mig allmänt vederkvickt!
Det var zonterapi när den är som enklast! och vem som helst kan utföra den på sig själv!

måndag 9 november 2009

Brist på aminosyror orsakar 90% av våra sjukdomar

Sjukdomar som orsakas av aminosyrabrist är; matsmältningsproblem, leverproblem, blodcirkulationsproblem som tex högt blodtryck, sjukdomar i immunsystemet, hormonproblem, stress, sömn och problem från nervsystemet, nedsatt muskelkraft, njurproblem och nedsatt sårläkningsförmåga!
I stort sätt alla av våra mest vanliga sjukdomstillstånd kan ha ett bristtillstånd som orsak! Varför då sätta in en hel massa syntetiska mediciner, om det kan hjälpa med att endast tillföra aminosyror?
De vanligaste aminosyrorna som används i behandlingssyfte är L-Arginin, L-Glutamin, N-asetyl Cystein, Glycin, Taurin, L-Lysin, L-Tyrosin, N-asetyl Carnitin, och de återfinns både i gruppen essentiella och icke essentiella aminosyror. Brist på icke essentiella aminosyror fås om man tex. håller en köttfattig diet, så där ligger vegetarianerna i riskzonen.
Kännedomen om aminosyrorna och dess betydelse för människokroppen är ingenting nytt, utan inom detta område finns mängder av forskningsresultat bla. av Dr Loius J Ignarro (som fick nobelpris 1998 för forskning om kväveoxid). I Näringsmedicinska Uppslagsboken av Peter Wilhelmsson 2006 hittas också mera information, bara för att nämna någon.
Misstänker du brist på aminosyror? Ta gärna kontakt om du har frågor.

onsdag 4 november 2009

Svin-influenzan

Vaccinera sig eller ej?
För mig är svaret enkelt, nej tack! Dör jag så dör jag, men åtminstone blir det inte av vaccin!
Varför tillföra kroppen en massa extra gifter och konserveringsmedel som i slutändan bara bryter ner immunförsvaret? När man istället kan gå in för att stärka immunförsvaret på naturlig väg. Själv tar jag en extra dos naturell havtornsjuice,
15 droppar echinacearot-extrakt 2-3 gånger dagligen, förutom den vanliga vitamindosen med C,B,E-vitamin , zink, kalk/magnesium. Ibland blir det också någon Aloevera sup.
Och matlagningen innehåller som alltid rikligt med vitlök!
Vi får väl se hur långt det räcker? För säkerhets skull tror jag att jag ska köpa hem Relenza eller Tamiflu ifall flunzan slår till, eftersom jag inte egentligen skulle ha tid att bli sjuk!

Är det någon som är intresserad av att veta vad vaccin är? Besök då www.klokast.se där finns rikligt med matnyttig information.

måndag 2 november 2009

Boken Som på Räls recenserad i Vasa Bladet! Tack!

Min bok blev recenserad i Vasa Bladet! Tack!
Tänk att Vasa Bladet bemödat sig med att recensera lilla jag, när så många andra författare ratas. Att sedan recensenten Anita Svensson hänger upp sig på interpunktion, särskrivningssjuka och layout, är väl bara tacksamt i sig. Jag lovar att bättra mig i nästa bok! Det är väl det som är meningen med kritik? att uppmana till bättring nästa gång. Jag är ingen journalist, nej. Jag är bara en vanlig människa som vill få ut ett budskap till andra vanliga människor! Man kan uträtta underverk om man bara vågar tro på att det är möjligt! Det är synd att recensenten missade det viktigaste syftet med min lilla bok, nämligen att den ska kunna hjälpa dem som ännu inte drabbats av hastig livshotande sjukdom.